Χριστοδουλοπούλου: "Δεν υπάρχουν μετανάστες στο κέντρο"

Έκτακτο σχέδιο για τη διαχείριση του προσφυγικού ρεύματος έχει εκπονήσει η ελληνική κυβέρνηση, όπως ανέφερε η Αναπληρώτρια Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Χριστοδουλοπούλου υποστήριξε ότι δεν είδε κανέναν μετανάστη χθες στον δρόμο την ώρα που η ίδια πραγματοποιούσε βόλτα στο κέντρο της Αθήνας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «δεν υπάρχουν μετανάστες στο κέντρο. Απλά το πρωί λιάζονται». Σε συνέντευξή της στο MEGΑ η κυρία Χριστοδολουπούλου υποστήριξε ότι «δεν καραδοκούν τόσοι πολλοί (σ.σ. μετανάστες) να περάσουν στην Ελλάδα αφού υπολογίζουμε να φτάσουν το πολύ τις 100.000 μέσα στο 2015» και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχουν πλέον μετανάστες. Όλοι όσοι εισέρχονται στη χώρα μας είναι πρόσφυγες». Απηύθυνε, μάλιστα, έκκληση προς τους δημοσιογράφους ότι«για να βοηθήσετε να αρχίσετε να τους αποκαλείτε πρόσφυγες γιατί αν μιλάτε για μετανάστες ή λαθρομετανάστες η Ε.Ε. δεν θα εγκρίνει κονδύλια».

Την ίδια ώρα η κυρία Χριστοδουλοπούλου δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει εκπονήσει έκτακτο σχέδιο για τη διαχείριση του προβλήματος στα νησιά και σήμερα θα ανακοινώσει το σχέδιο για την Αττική και άλλες μεγάλες πόλεις. Το σχέδιο της κυβέρνησης, όπως είπε, θα περιλαμβάνει τη δημιουργία στρατοπέδων και καταυλισμών στα νησιά, όπου θα καταγράφονται και τα στοιχεία των φιλοξενούμενων, ενώ στη συνέχεια θα δημιουργηθούν και μόνιμοι χώροι φιλοξενίας.

Ειδικότερα για το σχέδιο της κυβέρνησης είπε – μιλώντας στο MEGA – ότι «εκπονούμε ένα έκτακτο σχέδιο εκτός από τα νησιά και για τις μεγάλες πόλεις προκειμένου να οικοδομήσουμε έκτακτες δομές. Έχουμε κάνει έκκληση προς δήμους και περιφέρεια ό,τι χώρους διαθέσιμους έχουν να μας παραχωρήσουν – κτήρια και εκτάσεις – για να προσθέσουμε εμείς σκηνές ή τουαλέτες. Αν δεν μας παραχωρήσουν θα καταλήξουμε σε παλαιά στρατόπεδα που δεν είναι σε χρήση. Θα είναι ανοιχτές αυτές οι δομές».

Με δηλώσεις της λίγη ώρα αργότερα στον Αnt1, η κυρία Χριστοδουλοπούλου είπε ότι οι παράτυποι μετανάστες «δεν γυρίζουν στους δρόμους, πρόκειται για πρόσφυγες πολέμου που έρχονται στη χώρα μας επειδή τους κοροϊδεύουν οι δουλέμποροι ότι τους πηγαίνουν στην Ιταλία». «Τους πρόσφυγες πολέμου είμαστε υποχρεωμένοι να τους υποδεχόμαστε και να τους προσφέρουμε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης» συμπλήρωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Μετανάστευσης.