Αμφισβητούμενη η σκοπιμότητα της επένδυσης στις Σκουριές

Βλαβερή για το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία της περιοχής χαρακτήρισε την επένδυση στις Σκουριές ο Υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης. Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι η επένδυση δεν βοηθάει την περιοχή σε όλα τα επίπεδα και πρόσθεσε ότι η σκοπιμότητα αυτής της επένδυσης είναι αμφισβητούμενη και οφείλουμε να την ξαναδούμε.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, ο κ. Σκουρλέτης την χαρακτήρισε ως “τεράστιας σημασίας για τη χώρα μας” και σημείωσε ότι “αυτό δείχνει ότι η χώρα μπορεί να συνδιαλέγεται με όρους ισοτιμίας ακόμα και με μεγάλες δυνάμεις όπως η Ρωσία”.

“Δεν θα πάρουν οι ηγέτιδες δυνάμεις της Ευρώπης την ευθύνη να δημιουργήσουν εμπλοκή στις σχέσεις της χώρας μας με την ΕΕ”, υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης και υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει τι θέλει. Παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές λέγοντας με νόημα ότι «μιλάμε για έντιμο συμβιβασμό και αυτό αναζητούμε. Αν δεν επιτευχθεί, θα είναι για όλους απρόβλεπτες οι συνέπειες. Εκτιμώ ότι θα πρυτανεύσουν οι ώριμες σκέψεις».

Καταλήγοντας κατέστησε σαφές ότι η συζήτηση θα πρέπει να συνδεθεί με το μεγάλο ζήτημα του χρέους και επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι δεν είναι στις επιλογές της κυβέρνησης η έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη.