Δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στον ΦΠΑ

Στην δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αύξηση του ΦΠΑ προχώρησε ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης με δηλώσεις του στο Mega, ενώ ανάλογη ερώτηση για το τι θα ισχύσει στα νησιά, σημείωσε ότι δεν είναι ενδιαφέρον το τι θα γίνει σε δύο-τρία νησιά.

Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός δεν έθεσε κανένα θέμα χρηματοδότησης ή δανείου στον Ρώσο Πρόεδρο και επιβεβαίωσε ότι υπήρξε μια καταρχήν συμφωνία για προκαταβολή κερδών από τη δημιουργία του νέου αγωγού φυσικού αερίου στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Αναφερόμενος  στο θέμα των αεροδρομίων και του Ελληνικού ο Υπουργός Επικρατείας ξεκαθάρισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να βελτιώσει τους όρους των συμφωνιών και να εξετάσει πώς μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο ενώ σε ό,τι αφορά στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα υπάρξει συμφωνία στις 24 Απριλίου, διαβεβαιώνοντας ότι θα επιτευχθεί συμφωνία χωρίς να υποχωρήσει η κυβέρνηση στις πιέσεις τους.