Ξεκινούν σήμερα οι συνεδριάσεις του EuroWorking Group

Με τις συνεδριάσεις του EuroWorking Group, που θα πραγματοποιηθούν σήμερα Μ. Τετάρτη (8/4/) και τη Μ.Πέμπτη (9/4) βρίσκονται και πάλι στο προσκήνιο οι πολιτικές εξελίξεις.

Η συνεδρίαση αναμένεται να ξεκινήσει στις 16:00, και ενώ ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στη Μόσχα, η  χώρα θα παρουσιάσει το ελληνικό πακέτο των μέτρων.  Τα «αντιμέτρα» που θα προτείνει η Κυβέρνηση αναμένεται να είναι βελτιωμένα καθώς στόχος είναι η επίτευξη ελάχιστης συμφωνίας προκειμένου να ανοίξει η «κάνουλα» της ρευστότητας.

Οι Βρυξέλλες πάντως εμφανίζονται πρόθυμες να συμφωνήσουν με την ελληνική πλευρά, έτσι ώστε να δοθεί μία «ανάσα» ρευστότητας στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, η επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα έχει προκαλέσει εκνευρισμό στην Ευρώπη, η οποία εμφανίζεται να τηρεί αυστηρή στάση ως προς τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς προειδοποίησε τον Αλέξη Τσίπρα να μη σπάσει τη γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις κυρώσεις κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα.

Να σημειωθεί ότι από το μεσημέρι της Μ. Τρίτης επέστρεψαν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών με τους οποίους συναντήθηκαν oι Έλληνες τεχνοκράτες.