Γκάμπριελ σε Τσίπρα: «Να παγώσουν» πανευρωπαϊκά οι λογαριασμοί των πλουσίων Ελλήνων φοροφυγάδων

Να παγώσουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί πλουσίων Ελλήνων, που χρωστούν φόρους στην Ελλάδα, σε όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια πρότεινε ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας και Πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στον Αλέξη Τσίπρα, κατά την συνάντηση που είχαν στο Βερολίνο, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Γκάμπριελ στην γερμανική εφημερίδα Rheinische Post.

«Προτείναμε στον κ. Τσίπρα να παγώσουν τραπεζικοί λογαριασμοί πλούσιων Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι χρωστάνε φόρους στην πατρίδα τους. Η πρόταση ισχύει αλλά οι ελληνικές χρηματοπιστωτικές αρχές πρέπει να δραστηριοποιηθούν οι ίδιες γι΄αυτό», δήλωσε ο Γκάμπριελ στη γερμανική εφημερίδα.

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε επίσης ότι η ΕΕ είναι  έτοιμη, με το προσωπικό της, να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση του κράτους ή  να προσφέρει στην Ελλάδα επενδυτικά μέσα δια του σχεδίου Γιούνκερ. «Αλλά γι’ αυτό πρέπει τελικά να υπάρξει ένα τέλος με τα παιχνίδια που κάνει η νέα κυβέρνηση εδώ και εβδομάδες» προσέθεσε

Σχετικά με τις τρέχουσες συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, ο Γκάμπριελ δηλώνει πως «δεν μπορώ να φανταστώ ότι οποιοσδήποτε στην Αθήνα παίζει με την ιδέα να γυρίσει την πλάτη στην Ευρώπη και να πέσει στην αγκαλιά της Μόσχας».