Οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές στο επίκεντρο σύσκεψης στο Μαξίμου

Η πορεία των συζητήσεων με τους πιστωτές σε όλα τα επίπεδα συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Υπουργός Οικονομικής Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό, αλλά και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος.   Η σύσκεψη έγινε ενώ ολοκληρώθηκε ο κύκλος επαφών με τους πιστωτές, σε αυτήν την φάση τουλάχιστον, στις Βρυξέλλες και την Τετάρτη αναμένεται η πραγματοποίηση της τηλεδιάσκεψης του Euro Working Group, στις 4 το απόγευμα.΄

Όσον αφορά το σε πού βρισκόμαστε και πότε θα ανοίξει ο δρόμος για εκταμίευση κεφαλαίων της ευρωβοήθειας, η ελληνική πλευρά εξακολουθεί να εμφανίζεται πιο αισιόδοξη από τις συγκρατημένες Βρυξέλλες. Ενδεικτικό ότι η Αθήνα εμφανίζεται αισιόδοξη ότι μπορεί να υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup ακόμη και την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι Βρυξέλλες εμφανίζονται πιο επιφυλακτικές αφήνοντας να εννοηθεί, σε γενικές γραμμές, ότι υπάρχουν ακόμη πολλά βήματα να γίνουν.

Δεν λείπουν επίσης και οι παρατηρήσεις από κοινοτικούς αξιωματούχους που μιλούν για μικρή πρόοδο κυρίως σε ό,τι αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και για υπουργεία που αρνούνται ακόμη να συνεργαστούν σωστά με τα τεχνικά κλιμάκια και να δώσουν τα στοιχεία που τους ζητούν.