Ομοφοβική επίθεση Στίγκα στον Πατέλη: «Είναι ο ή η Πατέλης»

Ομοφοβική επίθεση κατά του Αλέξη Πατέλη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια, με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Χρησιμοποιώντας ένα χυδαίο υπονοούμενο διερωτήθηκε για τον διευθυντή του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού ποιο άρθρο χρησιμοποιεί: «ο ή η».

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Βγήκε ο/η δεν ξέρω Πατέλης με ύφος Λουδοβίκου και είπε ότι θα καταργήσει το επίδομα ανεργίας σερβιτόρου και καμαριέρας όλων όσων δουλεύουν στο τουρισμό για φραγκοδίφραγκα».

Οργή από την Όλγα Γεροβασίλη

Η αποστροφή του αυτή προκάλεσε την οργή της αντιπροέδρου της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη η οποία ήταν στην έδρα εκείνη την ώρα. Σε παρέμβαση ζήτησε από τον πρόεδρο των Σπαρτιατών να ανακαλέσει όσα είπε αλλιώς θα διαγραφούν από τα πρακτικά. «Χρησιμοποιήσατε 3 άρθρα. Θα ήθελα να ανακαλέσετε! Αλλιώς θα σβηστεί από τα πρακτικά», σημείωσε η κ. Γεροβασίλη.

«Έχω μπερδευτεί κυρία πρόεδρε δεν έχω πρόβλημα, όπως θέλετε γράψτε το», απάντησε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, χωρίς να ανακαλέσει όσα είπε. Η φράση του αυτή διαγράφηκε από τα πρακτικά.