Χρυσοχοΐδης: «Μόνο χθες έγιναν 73 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία - Κάθε βράδυ εγκαθίστανται 20 panic button»

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα για τις υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καθώς όπως είπε στον ΣΚΑΪ μόνο το βράδυ της Τετάρτης «έγιναν 73 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βια σε 90 περιστατικά».

Συνολικά το πρώτο 5μηνο του 2024 έχουν απασχολήσει την ΕΛΑΣ 5.300 υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας και 5.500 συλλήψεις.

«Κι αυτό όλο κάθε μέρα διογκώνεται καθώς οι γυναίκες απελευθερώθηκαν. Κάθε βράδυ εγκαθίσντανται 20 panic button» πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο «στις περισσότερες περιπτώσεις αφήνονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους» γι’ αυτό και πρόσθεσε «πιστεύω ότι πρέπει πολύ γρήγορα να βρούμε εναλλακτικές μορφές ποινών, παροχή εργασίας σε κοινωνικές δομές κτλ. έτσι ώστε να εκτελείται πραγματικά μια ποινή και υπηρετείται».

«Όταν ένας αυτό που έκανε ατιμωρητί τώρα έχει ήδη περάσει την πόρτα του εισαγγελέα, αλλάζει τα πράγματα» πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο οποίος έστειλε μήνυμα σε όλους τους κακοποιητές: «Το μέλλον τους δεν είναι καλό, ανοίγουν στόματα και η τιμωρία θα είναι αυστηρή».

Παράλληλα σημείωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα καταβληθεί το επίδομα πρώτης ανταπόκρισης σε αστυνομικούς ως επιβράβευση-συνδρομή σε αστυνομικούς που είναι οι πρώτοι που τρέχουν σε περιστατικά.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη έχουμε μείωση 20% στα περιστατικά βίας ανηλίκων. «Θα συνεχίσουμε την παρουσία στις πλατείες και όπου συγκεντρώνονται νέοι. Χρειάζεται μια μεγάλη προσπάθεια από όλος, είναι κοινωνικό ζήτημα. Έχω δώσει κατεύθυνση στους αστυνομικούς να συλλαμβάνονται οι γονείς γιατί είναι υπεύθυνοι για τα παιδιά τους» συμπλήρωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.