Ζαχαριάδης: «Αυτά που μας χωρίζουν με το ΠΑΣΟΚ είναι λιγότερα από αυτά που μπορούν να μας ενώσουν»

«Αυτά που μας χωρίζουν με το ΠΑΣΟΚ είναι λιγότερα από αυτά που μπορούν να μας ενώσουν» τόνισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας χθες στο ACTION24.

Ειδικότερα, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για το θέμα, είπε: «Η πρότασή μου, που θα γίνει στα συλλογικά όργανα του κόμματος, είναι να πάρουμε πολιτικές πρωτοβουλίες με βάση το πρόγραμμά μας και στην Ελλάδα, στο εθνικό Κοινοβούλιο, και στην Ευρώπη, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για κοινές δράσεις και συνέργειες σε ζητήματα που έχουμε κοινή ατζέντα. Αν αυτό προχωρήσει αυτό με θετικό τρόπο, έχουμε και το κεκτημένο της Αθήνας, είναι θετικό.

Αν προχωρήσει και στα άλλα τρία, πέντε, επτά, ζητήματα τότε να τα δούμε τα επόμενα βήματα… Εντάξει, είμαστε διαφορετικά κόμματα (σ.σ. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) αλλά αυτά τα οποία μας χωρίζουν είναι λιγότερα από αυτά μπορούν να μας ενώσουν. Αν πάει καλά κατά τη γνώμη μου η συνεργασία στη Γαλλία θα είναι και αυτό ένα δεδομένο».

Τι είπε ο Κώστας Ζαχαριάδης για το Ινστιτούτο του Αλέξη Τσίπρα

Επίσης, ο Κώστας Ζαχαριάδης χαιρέτισε την πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα καθώς όπως είπε, μιλά με την ευρωπαϊκή κεντροαριστερά και συζητά τα προβλήματα και τις λύσεις που μπορούν να υπάρξουν.

Για την απομάκρυνση του Θανάση Θεοχαρόπουλου

Μιλώντας για την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να απομακρύνει τον Θανάση Θεοχαρόπουλο από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο κ Ζαχαριάδης είπε ότι σέβεται την απόφαση του Προέδρου αλλά ότι η αξιολόγηση των στελεχών που έχουν σχέση με την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να γίνεται από τα όργανα. «Να συγκληθεί η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και να αποφασίσει», ανέφερε.

«Ο Θανάσης ο Θεοχαρόπουλος είναι ένα πολύ σημαντικό στέλεχος, ένας άνθρωπος που πήρε μεγάλο πολιτικό και προσωπικό κόστος τότε για να στηρίξει αυτή την πολιτική που την πίστευε και έτσι καταφέραμε φέραμε τη συμφωνία των Πρεσπών», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Πρέπει να ανακληθεί η απόφαση για απομάκρυνση του Θεοχαρόπουλου, να αλλάξει», είπε τέλος ο ίδιος.