Ενισχυμένοι Τσίπρας-Καμμένος σε νέα δημοσκόπηση

Αυξάνεται η απήχηση των Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΙ. Συγκεκριμένα το 55% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η διαπραγμάτευση γίνεται με σωστό τρόπο, ενώ μικρή αύξηση καταγράφεται στο ποσοστό εκείνων που φοβούνται την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης και σε σύγκριση με τα αποτελέσματα αντίστοιχης έρευνας τον Ιανουάριο, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 69,5% θετικές και πολύ θετικές γνώμες, αύξηση 42% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, και ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος με 35% θετικές γνώμες και αύξηση 23%.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς παρουσιάζει πτώση 15%, ο Επικεφαλής του Ποταμιού Σταυρός Θεοδωράκης 5%, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος 3% και από 1% οι κύριοι Κουτσούμπας και Μιχαλολιάκος. Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση, το 55,5% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι γίνεται σωστά.

Όπως αναφέρει το ΣΚΑΙ, στο ερώτημα ποιο συναίσθημα σας προκαλεί πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, το 43,5% στις 16 – 17 Μαρτίου απαντούσε φόβο, το 14,5% ελπίδα, το 26% κανένα συναίσθημα γιατί δεν θα φέρει κάτι διαφορετικό και το 16% απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα.

Συγκριτικά, στις 26 – 27 Μαρτίου το 45,5% των ερωτώμενων απάντησε φόβο, το 11% ελπίδα, το 26,5% κανένα συναίσθημα και το 17% δεν πιστεύει πως υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Κακή εντύπωση στο 56% των ερωτηθέντων έκανε η υπόθεση του Αναπληρωτή Υπουργού Δημόσιας Διοίκησης Γιώργου Κατρούγκαλου.