Βαρουφάκης για τα σπίτια: είμαι στόχος λόγω διαπραγμάτευσης

«Δύο μήνες ψάχνουν για μένα. Τώρα επεκτάθηκαν στον οικογενειακό μου κύκλο. Αναμενόμενο στις συνθήκες διαπραγμάτευσης που ζούμε» είπε ο Υπουργός Οικονομικών σε δήλωσή του στο STAR, υπονοώντας ότι του γίνονται επιθέσεις λόγω του ρόλο του στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Το σχόλιό του έρχεται ως απάντηση στα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η σύζυγος του, Δανάη Στράτου, και η μητέρα της (γνωστή εικαστικός), Ελένη Ποτάγα, ενοικίαζαν τα σπίτια στην Αίγινα και στην Πλάκα σε τουρίστες χωρίς να έχουν εξασφαλίσει το ειδικό σήμα του ΕΟΤ, αλλά και χωρίς να έχουν δηλώσει τα έσοδα στην Εφορία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει ήδη διαμηνύσει: «Δεν αποτελούν τα παραπάνω προσωπική μου περιουσία, ούτε όμως και της συζύγου μου πλήρως, ώστε να έχω την κυριότητα και άρα την ευθύνη για αυτά», ενώ, ειδικά για το ακίνητο της Πλάκας, στενός του συνεργάτης ανέφερε στο «Πρώτο Θέμα» – στο οποίο ανήκε και το αρχικό δημοσίευμα – ότι ο ίδιος ο υπουργός πλήρωνε ενοίκιο στην πεθερά του για να μένει εκεί, ενώ προσθέτει πως μέσα στην εβδομάδα μετακομίζει από την Πλάκα στην Πλατεία Μαβίλη.