Η μνημονιακή κυβέρνηση της ΝΔ έκανε τη Γ.Γ. Εσόδων «μαγαζάκι» της

Η μνημονιακή κυβέρνηση της ΝΔ έκανε τη Γενική Γραμματεία Εσόδων «μαγαζάκι» της, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, με αφορμή δημοσιεύματα. Το «απροκάλυπτο πάρτι ρουσφετιών» που είχε στηθεί, «εκθέτει ανεπανόρθωτα τη ΝΔ, η οποία και καλείται να δώσει άμεσα εξηγήσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Όπως φαίνεται, το μόνο story που ήταν πετυχημένο για τη ΝΔ ήταν αυτό του ρουσφετιού» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ιστοσελίδα tvxs.gr δημοσιεύει έγγραφα βάσει των οποίων, υπουργοί και στελέχη της ΝΔ ζητούσαν την τοποθέτηση συγκεκριμένων ανθρώπων σε συγκεκριμένες θέσεις. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Σίμος Κεδίκογλου, με επίσημη επιστολή του προς τον τότε Γενικό Γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη ζητούσε «ο Σ.Π. που υπηρετεί ως υποδιευθυντής στη ΔΟΥ Γλυφάδας να λάβει τη θέση του διευθυντή στην ίδια ΔΟΥ» και σε άλλη περίπτωση «ο Γ. Χρ. που υπηρετεί στη ΔΟΥ ΙΖ Αθηνών ως επόπτης να λάβει τη θέση προϊσταμένου τμήματος ελέγχου στη ΦΑΕ Αθηνών».

Σε άλλη περίπτωση αποκαλύπτεται πως ο υπεύθυνος του Τομέα Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος Δημήτρης Σιάχος της Νέας Δημοκρατίας απέστειλε έγγραφο, όπου αναφέρεται: «Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας σας παρακαλούμε πολύ να ενδιαφερθείτε για την αίτηση του κ. Μπ.Ι. ο οποίος ενδιαφέρεται για το τελωνείο Ρόδου», ενώ «υπογραμμίζεται» πως «υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την περίπτωση αυτή».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Το ρεπορτάζ του Tvxs, σύμφωνα με το οποίο στη Γενική Γραμματεία Εσόδων επί κυβέρνησης Σαμαρά είχε στηθεί ένα απροκάλυπτο πάρτι ρουσφετιών, εκθέτει ανεπανόρθωτα τη ΝΔ, η οποία και καλείται να δώσει άμεσα εξηγήσεις. Δείχνει το πώς αντιλαμβάνεται η αξιωματική αντιπολίτευση τη δημόσια διοίκηση. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την ίδια στιγμή που οι πολίτες εξοντώνονταν από τους φόρους και η φοροδιαφυγή των ισχυρών κάλπαζε, η μνημονιακή κυβέρνηση επέλεγε να καταστήσει τη Γενική Γραμματεία Εσόδων «μαγαζάκι» της. Όπως φαίνεται, το μόνο story που ήταν πετυχημένο για τη ΝΔ ήταν αυτό του ρουσφετιού».