Μαρινάκης για Τέμπη: «Το σύνολο των συνομιλίων ακέραιων έχει πάει από την αστυνομία στην Δικαιοσύνη»

Για την πρόταση δυσπιστίας μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» για τα Τέμπη, μίλησε στο Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Άμα δει κανείς την ανάλυση που κάνει ο συντάκτης στο δελτίο ειδήσεων την προηγουμένη της δημοσίευσης της εφημερίδας θα καταλάβει ότι είναι ξεκάθαρη η μομφή. Η μονταζιέρα δεν απευθύνεται σε κάποιον υπάλληλο ή δημοσιογράφο. Δεν νομίζω ότι κατηγόρησε κάποιος κάποιον υπάλληλο ή δημοσιογράφο. Κακώς διέρρευσε ό,τι διέρρευσε και αυτό το λέω για όλες τις υποθέσεις. Όλο το ρεπορτάζ είχε σκοπό να χτίσει άλλο ένα αφήγημα – εκτός αυτών που έχουμε ήδη να αντιμετωπίσουμε – περί συγκάλυψης για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Το ρεπορτάζ είναι παραπλανητικό και έχτιζε ένα αφήγημα που ήταν πλήρως παραπλανητικό. Δηλαδή: όπως εξήγησα και χθες, ένα ζήτημα διαρροής στοιχείων δικογραφίας προσπάθησε το «Βήμα» να το αναβαθμίσει σε ένα ζήτημα παραπλάνησης της κοινής γνώμης. Είναι φως φανάρι. «Μονταζιέρα» είναι η αλλοίωση ενός περιεχομένου με σκοπό παραπλάνησης της κοινής γνώμης ή απόδοσης ευθυνών σε έναν άνθρωπο. Δεν ήταν η μόνη συνομιλία, όλες οι άλλες συνομιλίες συνηγορούσαν στο ανθρώπινο λάθος. Το βράδυ δημοσιεύτηκαν εκείνες οι συνομιλίες που πράγματι δεν είχε κάποιες σειρές. Είχε ομολογήσει όμως ο σταθμάρχης το μεσημέρι; Άρα ετίθετο θέμα η «κακιά» κυβέρνηση ή κάποιος άλλος – που δεν μπορώ να βρω ποιος – να παραπλανήσει τους πολίτες ότι είναι ανθρώπινο λάθος ενώ είναι ένα ζήτημα λελυμένο;», είπε αρχικά.

Και συνέχισε ο κ. Μαρινάκης: «Δεδομένο τρίτο: την επόμενη μέρα η Δικαιοσύνη παίρνει όλες τις συνομιλίες συμπεριλαμβανομένης και αυτής που δημοσιεύσατε στο MEGA πληρέστατης όμως. Άρα ούτε ζήτημα δικαστικής αλλοίωσης τίθεται. Τέταρτον, στις 3 και 4 του μηνός, όλα τα sites συμπεριλαμβανομένης και της ΕΡΤ αναρτούν το σύνολο των συνομιλιών, συμπεριλαμβανομένης αυτής χωρίς καμία διαφορά από αυτά που μου διαβάσατε. Όταν σε διάστημα 3 ημέρων ο Τύπος παρουσιάζει στην κοινής γνώμη πλήρεις τις συνομιλίες και το σύνολο αυτών πηγαίνει στην Δικαιοσύνη δεν μπορεί να ισχυρίζεται κάποιος έναν χρόνο μετά για μονταζιέρα».

«Η αστυνομία το βράδυ της δημοσίευσης του «Βήματος» έβγαλε ανακοίνωση για το πώς οδηγήθηκαν σημείο σημείο πώς πήγε το σύνολο των συνομιλιών ακέραιες στην δικαιοσύνη. Εδώ και έναν χρόνο έχουμε 57 θύματα άρα και 57 συνηγόρους οικογένειες θυμάτων, ανθρώπους που εμπλέκονται με την υπόθεση κτλ και ούτε ένας δεν έχει κάνει αυτή την μομφή που έκανε το «Βήμα». Δεν έχει νόημα να κάνουμε συζήτηση επί φανταστικών υποθέσεων, και να πετάμε λάσπη στον ανεμιστήρα. Στην χώρα μας έχουμε διάκριση των εξουσιών. Το «Βήμα» ή η αντιπολίτευση δεν ήρθαν την Κυριακή να πουν γιατί έγινε διαρροή στοιχείων, Ήρθε το «Βήμα» και στην συνέχεια η αντιπολίτευση και είπαν «γιατί έγινε μονταζιέρα». Η ουσία εδώ είναι το ανθρώπινο λάθος. Αμφισβητεί κανείς την πτυχή του ανθρώπινου παράγοντα πέραν των άλλων πτυχών;», υπογράμμισε στην συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για την Δικαιοσύνη και τις συνομιλίες: «δεν έχει ανοίξει κανένας θέμα ότι η Δικαιοσύνη έχει παραποιημένες ή μισές ή με ελλείψεις τις συνομιλίες όλων των μοιραίων τρένων και η σειρά των γεγονότων. Το σύνολο των συνομιλίων ακέραιων όμως έχει πάει από την αστυνομία στην δικαιοσύνη. Είναι μέρος όλα αυτά της δικαστικής διερεύνησης. Πρέπει να αφήσουμε την Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της. Σε αυτή την περίπτωση κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις. Εξοργιζόμαστε να έρχονται κάποιοι από άλλο πολιτικό χώρο, στον πόνο ανθρώπων να λέμε ότι συγκαλύπτουμε δολοφόνους ή τον οποιονδήποτε. Όταν κάποιος πάει να υποψιαστεί κάτι τ οποίος φαίνεται ότι είναι ψευδές και παραπλανητικό έχουμε καθήκον να απαντάμε».