Προβλήματα στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα

Φαίνεται ότι τα προβλήματα που διαπιστώνονται στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα δεν έχουν τελειωμό, καθώς στις Βρυξέλλες μετέβησαν την Παρασκευή (27/03) ο συνεργάτης του Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, κ. Νίκος Θεοχαράκης καθώς επίσης και η κ. Έλενα Παναρίτη, ενώ στην Αθήνα παρέμεινε ο βασικός διαπραγματευτής της Ελλάδας στο Brussels Group Γιώργος Χουλιαράκης.

Συνομιλητές του κ. Βαρουφάκη μάλιστα, κρατούσαν αποστάσεις από το κείμενο που ετοιμάστηκε (ερήμην του κ. Χουλιαράκη που απουσίαζε λόγω ασθενείας επί μία εβδομάδα από το Υπουργείο), περιγράφοντάς το ως «έργο Παναρίτη» και θέλοντας προφανώς να μεταφέρουν εκεί τα τυχόν προβλήματα που εμφανίστηκαν στην πρόοδο των διαβουλεύσεων.

Πηγές από την ελληνική κυβέρνηση έλεγαν ότι στο ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Αλέξης Τσίπρας είχαν εκτενή συζήτηση επί τη βάσει της ενδιάμεσης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος της 10ης Δεκεμβρίου από την Κομισιόν. Στο πλαίσιο αυτό, όλες τις επόμενες ημέρες στο Υπουργείο Οικονομικών ετοίμαζαν ένα σχέδιο μέτρων «κόβοντας και ράβοντας» πάνω στα κείμενα της πρώην τρόικας, προκειμένου να βρουν ένα κοινό πεδίο επαφής για νέα μέτρα, που δεν αποτυπώνεται όμως σε αυτά που κομίζουν στις Βρυξέλλες οι απεσταλμένοι του κ. Βαρουφάκη.