Στην Αρμενία ο Νίκος Δένδιας - Κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Επίσκεψη στην Αρμενία πραγματοποιεί ο Νίκος Δένδιας με βασικό αντικείμενο την ενίσχυση συνεργασίας των δύο χωρών στον αμυντικό τομέα.

Κατά την παρουσία του στην Αρμενία, ο υπουργός Άμυνας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, τονίζοντας πως «είναι γνωστό η Αρμενία είναι μια ιστορική φίλη της Ελλάδας και υπάρχουν στενά αισθήματα μεταξύ του ελληνικού και του αρμενικού λαού. Αλλά η επίσκεψή μου έχει κι έναν πολύ πιο πρακτικό σκοπό, να εμβαθύνει τη συνεργασία μεταξύ των δύο Υπουργείων Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών».

Νωρίτερα, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον Αρμένιο ομόλογό του, ενώ στις κοινές δηλώσεις που ακολούθησαν, ανέφερε: «Θα είμαι ειλικρινής, η Ιστορία μας συνδέει. Μοιραζόμαστε παρόμοιες τραγωδίες, εμπειρίες διωγμών και γενοκτονιών, οι λαοί μας έχουν υποφέρει μαζί και αυτό έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα στενούς δεσμούς μεταξύ των Αρμενίων και των Ελλήνων, των δύο χωρών, αλλά και των δύο λαών. Βιώνουμε ένα ιδιαίτερα εύθραυστο περιβάλλον. Ο αναθεωρητισμός και ο επεκτατισμός έχουν ξανακάνει την εμφάνισή τους από δυνάμεις που περιφρονούν το Διεθνές Δίκαιο, τις διεθνείς συνθήκες, αξίες, αρχές, και τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ. Η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να σχηματίσει ένα κοινό μέτωπο ενάντια σε αυτές τις προκλήσεις. Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω και για τη δημιουργία ενός νέου Κέντρου για την Έρευνα και Καινοτομία στον Τομέα της Άμυνας στην Ελλάδα, Θα είναι χαρά μας να δούμε αρμενικές εταιρείες και να συμμετάσχουν σε αυτό το Οικοσύστημα».