Ομιλία Μητσοτάκη στη Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ: «Κασσελάκης και Ανδρουλάκης παλεύουν για την πρωτιά των ηττημένων» (video)

Στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Μουρούτσος», στη Δάφνη, μιλάει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της εναρκτήριας συνεδρίασης της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

«Σας ευχαριστώ για την αγάπη και τη στήριξη στη μεγάλη μας παράταξη, τη ΝΔ» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.

«ΔΑΠίτισσες και ΔΑΠίτες, θέλω να σας ευχαριστήσω για τη θερμή υποδοχή σας. Είναι πάντα δυναμική και αντάξια στην πίστη των αρχών της παράταξής μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις νίκες που πετύχαμε, ήσασταν πάντα στην πρώτη γραμμή» τόνισε.

«Σήμερα, είμαστε εδώ σε μία συγκυρία ιδιαίτερα σημαντική. Στη Βουλή την επόμενη Παρασκευή ψηφίζεται, επιτέλους, το ελεύθερο πανεπιστήμιο, που εσείς περιγράψατε πρώτοι από το 1977».

«Σε λίγο θα γιορτάσουμε μισό αιώνα δημοκρατίας και μαζί τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας. Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε περήφανοι για αυτή τη διαδρομή προσφοράς».

«Ποιο είναι το κόμμα του αληθινού εκσυγχρονισμού και η σπουδαστική παράταξη που στα δύσκολα έμεινε ανυπότακτη, με ψηλά τη σημαία των μεγάλων μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία;».

ADVERTISEMENT
«Είναι η Νέα Δημοκρατία το κόμμα που έβαλε και κράτησε τη χώρα στην Ευρώπη, οδηγώντας την σε οικονομική ανάπτυξη».

«Η χώρα έχει ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα, δημιουργήσαμε το ψηφιακό κράτος, το gov.gr, η Τεχνητή Νοημοσύνη εξαπλώνεται παντού».

Ψηφίσαμε στη βουλή το ν/σ του αιγιαλού, θα ελέγχουμε με drones τι συμβαίνει στις παραλίες μας .

«Δεν είναι τυχαίο που ο Economist ανακήρυξε την Ελλάδα την χώρα του 2023. Όπως τυχαία δεν είναι η ανάδειξη από το ίδιο έντυπο ως κράτος πλήρους δΔημοκρατίας, σε πέισμα όσων επιμένουν να φωτογραφίζουν την ελλάδα με μελανά χρώματα, διασύρωντάς την στο εξωτερικό» ανέφερε.

ενώ για την διεύρυνση των δικαιωμάτων μιλά από μόνη της ή πρόσφατη απόφαση καθιέρωσης της ισότητας στον πολιτικό γάμο.

Κεντρικός στόχος η χώρας να συγκλίνει σε όλα με την Ευρώπη.

Αυτές οι προτεραιότητες διαπερνούν όλες τελικά τις επιλογές μας και με βσή αυτές θα κρθούμε στο τέλος.

Μία αναφορά σε δύο θέματα που απασχολούν τη νέα γενιά, Παιδεία και στέγη. Το λέω για να αποδείξω ότι στα δύο αυτά μέτωπα γίνονται μεγάλες προσπάθειες.

Ποτέ αλλοτε η εκπαίδευση δεν ενισχύθηκε τόσο σε όλες τις βαθμίδες. Θυμίζω ότι φέτος η χρηματοδότηση των ΑΕΙ είναι διπλάσια σε σχέση με το 2018. Έγιναν 25.000 διορισμοί σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, ανοιξαν 1850 θέσεις πανεπιστημιακων, καθιερθωθηκε ξενόγλωσσο νηπιαγωγίο, διπλασιάστηκαν τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, που η αριστερά πολέμησε με μένος, τα σχολεία μας περνούν στην ψηφιακή εποχή.

Στο ίδιο διάστημα η τριτοβάθμια απέκτησε ξενόγλωσσα τμήματα, εσωτερικό εράσμους και πλέον η Ελλάδα καθιερώνεται ως περιφερειακός πόλος με οτ νομοσχέσιο που έρχεται.

Πάνω από το 70% των άρθρων του νομοσχεδίου αφορούν τα δημόσια πανεπιστημια.

Το νομοσχέδιο που ανάμεσα στα άλλα προβλέπει την λειτουργάι επιτέλους στο τόπος μας μη κρατικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων εκπαίδευσης. Γενιές δαπιτών έδωσαν αγώνες γι αυτό, τώρα η κυβέρνησή μας το κάνει πράξη.

Μία επιλογή που θα κρατά πλέον στην πατρίδα μας τα νέα παιδιά.

Το ενδιαφέρον για την δημιουργία τέτοιων ιδρυμάτων είναι πολύ έντονο και όσοι το εκδηλώνουν γνωρίζουν τα αυστηρά κριτήρια που θέτουμε, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την δημιουργία πανεπιστημίων στο μοντέλο κάποοιων ορόφων σε μία πολυκατοικία. δεν θα το επιτρέψουμε.

Ο κ. Κασσελάκης λέει όχι, αλλά ο ίδιος σπούδασε σε μη κρατικό, μη κερδσκοπικό πανεπιστήμιο. εξηγήστε μου αυτή την αντίφαση. Αν το πανεπιστήμιο που σπούδασε δηλαδή, δηλώσει πως θέλει παράρτημα στην Ελλάδα τι θα πει ο κ. Κασσελάκης ότι δεν θέλει.

Κασσελάκης και Ανδρουλάκης παλεύουν για την πρωτιά των ηττημένων.<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/politiki/omilia-mitsotaki-dap-ndfk”>Ομιλία Μητσοτάκη στη Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ: Κασσελάκης και Ανδρουλάκης παλεύουν για την πρωτιά των ηττημένων -Δείτε live – iefimerida.gr</a></p>