Ο Κασσελάκης απέλυσε τον οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, Θύμιο Γεωργόπουλο - «Μάζεψε τώρα τα πράγματά σου»

Στον απόηχο της μεγάλης εσωκομματικής διαπάλης και των αρνητικών εντυπώσεων που δημιούργησε το προεδρικό δάνειο στα κομματικά Μέσα «Αυγή» και ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο», μέσω εταιρείας στο εξωτερικό, ο Στέφανος Κασσελάκης απέλυσε τον οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εντελώς αιφνιδιαστικά κάλεσε στο γραφείο του στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου τον κ. Θύμιο Γεωργόπουλο για να του ανακοινώσει τη λύση της συνεργασίας του με το κόμμα το οποίο υπηρέτησε επι 15 χρόνια υπήρετώντας δίπλα και στο ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μίμη Δαρειώτη του οποίου το όνομα η νέα ηγεσία έδωσε στο κτήριο ιδιοκτησίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο έντονος διάλογος με Κασσελάκη

«Θα κάνω εκτεταμένες αλλαγές και θα ήθελα να διακόψουμε τη συνεργασίας μας» είπε σύμφωνα με όσα μεταδίδονται ο κ. Κασσελάκης μπαίνοντας ορθά κοφτά στο ψητό.

Ο κ. Γεωργόπουλος του απάντησε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ότι «παρά το γεγονός ότι είμαι επιλογή όχι μόνο του Αλέξη Τσίπρα αλλά και της Πολιτικής Γραμματείας με την έγκριση των ανώτατων οργάνων του κόμματος, από τη στιγμή που έχεις άλλα σχέδια για το μέλλον του κόμματος θα έρθω να μαζέψω τα πράγματά μου».

Ο κ. Κασσελάκης ωστόσο δεν άφησε κανένα περιθώριο στον κ. Γεωργόπουλο και του ζήτησε να μαζέψει τώρα τα πράγματά του, όπως και έγινε.

Όλα αυτά δεν πρέπει να θεωρούνται τυχαία καθώς ο κ. Κασσελάκης φαίνεται να ενεργοποιεί το σχέδιό του για την πλήρη αναδιάρθρωση του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο σε ανθ΄ρωπινο δυναμικό αλλά και σε υποδομή.

Η απόλυση του οικονομικού διευθυντή του κόμματος έρχεται σε συνέχεια της αποκάλυψης ότι η εταιρεία OSIOS μέσω της οποία δάνεισε τα κομματικά μέσα βρίσκεται στις ΗΠΑ με τα σχετικά δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για παράβαση του νόμου καθώς απαγορεύεται βάσει του νόμου του 2016 οι πρόεδροι κομμάτων να έχουν εταιρείες στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κασσελάκης είχε δανείσει από την προσωπική του εταιρεία το ποσό των 230.000€ για να πληρωθούν το δώρο Χριστουγέννων και οι μισθοί Δεκεμβρίου στην Αυγή και στο κομματικό ραδιόφωνο εν αναμονή της εκταμίευσης της κρατικής επιχορήγησης προς το ΣΥΡΙΖΑ η οποία άργησε με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τρύπα στα οικονομικά.