Συνάντηση Παχατουρίδη-Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη - Τι συζήτησαν

Τον δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, υποδέχθηκε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, στο γραφείο του στο πάρκο Εμιργκάν.

Οι δήμαρχοι των δύο πόλεων, αναφέρθηκαν στις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Περιστερίου στους τομείς της κλιματικής αλλαγής και της αντιμετώπισης της καθημερινότητας, με στόχο την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και λύσεων καθώς και στις προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης στη δημόσια διοίκηση.

Εντύπωση προκάλεσαν τα λόγια του Εκρέμ Ιμάμογλου για τον Ανδρέα Παχατουρίδη, τον οποίο χαρακτήρισε ως έναν εμβληματικό δήμαρχο, και λόγω της εμπειρίας του, ένα μεγάλο αυτοδιοικητικό αδερφό, αναφέροντας ότι περίμενε με ανυπομονησία τη συνάντηση τους.

Ο κ. Παχατουρίδης ευχαρίστησε τον κ. Ιμάμογλου για τη βοήθεια στην ελληνορθόδοξη κοινότητα και εξήρε το έργο του σε μία πόλη με μεγαλύτερο πληθυσμό από 131 χώρες παγκοσμίως, «μία παγκόσμια πρωτεύουσα», όπως είπε. Αναφέρθηκε στη συγκίνηση που νιώθει, εξαιτίας της Ποντιακής καταγωγής του, ενώ ανέφερε στον ομόλογο του πως «καλός δήμαρχος είσαι όταν δίνεις αναφορά μόνο στους δημότες σου, σε κανένα άλλο».

Παράλληλα κάλεσε τον κ. Ιμάμογλου στους επετειακούς εορτασμούς για τα 90 χρόνια του Περιστεριού ως αυτόνομου δήμου.

paxatouridis-imamoglou-1
paxatouridis-imamoglou-2

Η συζήτηση δε γινόταν να μη στραφεί και στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στην Τουρκία, στις 31 Μαρτίου, με τον κ. Ιμάμογλου να έχει ως αντίπαλο τον εκλεκτό του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πρώην υπουργό Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας της Τουρκίας, Μουράτ Κουρούμ.

Μετά τη συνάντηση, οι δύο άνδρες προχώρησαν στην εθιμοτυπική ανταλλαγή δώρων. Ο κ. Παχατουρίδης προσέφερε στον κ. Ιμάμογλου έναν πίνακα που απεικονίζει δυο Ποντίους να χορεύουν τον Πυρρίχιο, τον Ποντιακό χορό της φωτιάς, ευχόμενος καλή επιτυχία στον εκλογικό αγώνα, ενώ ο κ. Ιμάμογλου προσέφερε στο δήμαρχο Περιστεριού προσέφερε στον προσκεκλημένο του ένα βιβλίο με τους Χάρτες της Κωνσταντινούπολης στο πέρασμα των Αιώνων και ανανέωσε τη συνάντηση τους για το εγγύς μέλλον.

Ο δήμαρχος Περιστερίου συνοδευόταν από τα τρία του παιδιά, Παναγιώτη, Αθηνά και Γιώργο.

paxatouridis-imamoglou-3
paxatouridis-imamoglou-4