Κανείς δεν έχει λευκή επιταγή και κανείς δεν είναι υπό προθεσμία λέει ο Γιώργος Τσίπρας την επομένη του συνεδρίου

Η εικόνα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν καλή, δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο Γιώργος Τσίπρας ο οποίος με αφορμή την απόφαση που ελήφθη είπε ότι «5 μήνες μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη επιβεβαιώνει την εικόνα ότι αυτός είναι ο πρόεδρος» για να συμπληρώσει μετά από ερώτηση αν ο σημερινός πρόεδρος θα είναι υπό επιτροπεία ότι «κανείς δεν είχε λευκή επιταγή, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας. Και από την άλλη κανείς δεν είναι υπό προθεσμία»

Στην ερώτηση, δε, αν θα αμφισβητηθεί ο κ. Κασσελάκης αν έρθει μεγάλη ήττα στις Ευρωεκλογές, ο Γιώργος Τσίπρας αρκέστηκε να απαντήσει «πάμε ενωμένοι στις ευρωεκλογές τουλάχιστον. Το νόημα της απόφασης του συνεδρίου είναι για να πάμε καλά στις ευρωεκλογές».

Σύμφωνα με τον Γιώργο Τσίπρα το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ «μπορούσε να είχε πάει διαφορετικά. Υπήρχε ένταση που δεν θα μπορούσε να υπάρξει, υπήρξαν γιουχαΐσματα που δεν έπρεπε να υπάρξουν».

«Ήταν ένα συνέδριο που εν μέρει μας τραυμάτισε αλλά έχουμε 3 μήνες μπροστά μας για να διορθώσουμε την εικόνα αυτή» πρόσθεσε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά την λειτουργία του εκτελεστικού γραφείου που αποφασίστηκε είπε ότι «θα έχει την καθημερινή διοίκηση του κόμματος» συμπληρώνοντας ότι «ούτε κατά διάνοια δεν είναι υπο επιτροπεία ο Κασσελάκης» ενώ εξέφρασε τη γνώμη ότι στο όργανο θα πρέπει να συμμετέχει και η Όλγα Γεροβασίλη.

Ερωτηθείς, δε, για τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «δεν είχε μιλήσει καθόλου από οταν παραιτήθηκε. Τώρα είχαμε συνέδριο και προφανώς έπρεπε να μιλήσει και να ήταν παρών να πει τη γνώμη του. Δεν είναι ούτε καμένο ούτε εξαντλημένο το κεφάλαιό του. Κακώς τέθηκε θέμα εμπιστοσύνης από τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη στο πρόσωπό του από την Τρίτη, κακώς το έβαλε και ο Τσίπρας. Έτσι μπήκε σε περιπέτεια ένα συνέδριο χωρίς λόγο.