Νέο μήνυμα από περιβάλλον Τσίπρα σε Κασσελάκη: «Θα κριθούν όλοι από τα αποτελέσματα»

«Θα κριθούν όλοι από τα αποτελέσματα», με αυτό τη φράση σχολίασε το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα την απόφαση του Συνεδρίου να μην προχωρήσουν οι εσωκομματικές εκλογές και να παραμείνει πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης.

Με αυτό το σχόλιο ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει ουσιαστικά ένα νέο μήνυμα στον Στέφανο Κασσελάκη πως θα κριθεί από το αποτέλεσμα της επόμενης κάλπης, θέτοντάς ως όριο τις Ευρωεκλογές.

Η αναφορά για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών στη δήλωση Τσίπρα πριν το Συνέδριο

Την Πέμπτη λίγη ώρα πριν από την έναρξη του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας με δήλωσή του είχε καλέσει τον Στέφανο Κασσελάκη να προσφύγει στη βάση του κόμματος για να υπάρχει ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του.

Μάλιστα στη δήλωση του έθεσε και το όριο των Ευρωεκλογών αφήνοντας αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη πως «ζητά λευκή επιταγή τριετίας, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις ευρωεκλογές. Προεξοφλώντας έτσι την εκλογική αποτυχία και αδιαφορώντας και αυτός για τις συνέπειές της.

Ενώ άλλοι διαφωνούν στο παρασκήνιο, αλλά σιωπηλά περιμένουν να έρθει η εκλογική αποτυχία, ώστε να του τη χρεώσουν…
…Αν συνεχίσουμε έτσι, οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στο κενό.
Και πρέπει να σοβαρευτούμε, να αλλάξουμε ρότα και να σκεφτούμε έξω από τα κλειστά όρια της εσωκομματικής διαπάλης, ποιος είναι και πρέπει να είναι ο ρόλος μας στην ελληνική κοινωνία. Και πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε σ’ αυτόν».

Δεν πάει σε εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στο Συνέδριό του αποφάσισε, ύστερα από μια θυελλώδη συνεδρίαση και τις τέσσερις ημέρες αλλά και ειδικά σήμερα, να μην προσφύγουν σε κάλπες για εκλογή εκ νέου, αρχηγού του κόμματος.

Οι προτάσεις στο Συνέδριο ήταν τρεις, του Στέφανου Κασσελάκη για εκλογές στις 10 Μαρτίου, της Ολγας Γεροβασίλη για τις 31 Μαρτίου και των Φάμελλου-Παππά-Γ.Τσίπρα για τη μη διεξαγωγή εκλογών. Προς ψήφιση τέθηκε πρώτη η πρόταση των Φάμελλου-Παππά-Γ.Τσίπρα για το μη στήσιμο καλπών η οποία έτυχε μεγάλης αποδοχής από το Συνέδριο και ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε τον λόγο και παρενέβη εκ νέου λέγοντας: «Εληξε, δεν πάμε σε εκλογές, έπεσαν οι μάσκες».