Μιχαηλίδου: «Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για την εργασία των συνταξιούχων»

Αύριο Δευτέρα (25.2.2024) ανοίγει η πλατφόρμα για την εργασία των συνταξιούχων, δήλωσε η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, εξηγώντας ότι θα μπορούν να παίρνουν όλη τους τη σύνταξη.

«Με τον τρόπο αυτό, οι συνταξιούχοι θα μπορούν να σώσουν από 140 μέχρι 300 ευρώ το μήνα. Το μόνο που θα κάνουν είναι μία αίτηση ηλεκτρονικά ή στον ΕΦΚΑ της περιοχής τους» ανέφερε στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, υπάρχουν 100.000 συνταξιούχοι οι οποίοι εργάζονται. Εξ αυτών, το δηλώνουν οι 36.000. «Τους ανθρώπους πρέπει να τους βοηθήσουμε, τη συνταξή τους την έχουν πληρώσει», πρόσθεσε.

Επίσης, η κα Μιχαηλίδου τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει και υλοποιεί 19 δράσεις για την οικογένεια» και πως «πλέον ο πολίτης δεν δίνει παράβολο για να πάει στα ΚΕΠΑ»

Παράλληλα, η υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι «θα υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των ιατρών στα ΚΕΠΑ, από 500 που είναι σήμερα θα γίνουν 1200, και ότι οι αμοιβές τους θα αυξηθούν 50%».

Για τον κατώτατο μισθό

Με αφορμή την αύξηση του κατώτατου μισθού, η κα Μιχαηλίδου υπογράμμισε ότι είναι «η 4η συνεχόμενη αύξηση. Οι φορείς δεν έχουν καταθέσει ακόμα τις απόψεις τους. Ο κατώτατος μισθός θα αρχίζει από 8. Το στοίχημα είναι να έχουμε καλούς μισθούς».

«Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η ανεργία είναι στο 8,9%», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στους ναυτικούς, η κα Μιχαηλίδου επισήμανε ότι «μέσα από το κινητό τους, την εφαρμογή mynat, θα μπορούν να βλέπουν όλο τον ασφαλιστικό τους βίο».