Π. Μαρινάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ συκοφαντεί την Ελλάδα στην Ευρώπη»

Για την ακρίβεια, τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, τα μη κρατικά πανεπιστήμια και τους αγρότες μίλησε ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA έδειξε πως η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη να τονίζει στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» πως η ακρίβεια είναι εισαγόμενη, ωστόσο είναι υποχρέωση κάθε χώρας να την αντιμετωπίσει.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει μέτρα όπως μείωση τιμών στα προϊόντα και το «καλάθι του νοικοκυριού», τα οποία απέδωσαν, όπως υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Οι πολιτικές που εφαρμόζουμε είναι μόνιμες παρεμβάσεις», είπε, φέρνοντας ως παράδειγμα τις αυξήσεις μισθών, και συμπλήρωσε:

«Με την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι πολίτες προσπαθούμε να κάνουμε κάθε μέρα να είναι καλύτερη από την προηγούμενη και κάθε πρόβλημα που προκύπτει να το αντιμετωπίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η κυβέρνηση διέσωσε μία διαλυμένη οικονομία και τα κατάφερε εν μέσω αυτής της κρίσης».

Μαρινάκης για ΣΥΡΙΖΑ: Δεν κάνει καλό στον τόπο να έχει μία τέτοια εικόνα στην αξιωματική αντιπολίτευση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά και την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα που οδήγησε τον Στέφανο Κασσελάκη για ανακοινώσει νέες εσωκομματικές εκλογές. «Δεν κάνει καλό στον τόπο να έχει μία τέτοια εικόνα στην αξιωματική αντιπολίτευση», λίγες ώρες πριν την έναρξη του Συνεδρίου του κόμματος.

«Είχαμε μία κυβέρνηση με τόσα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει να παίρνει μεγάλο ποσοστό, παρά τα μεγάλα προβλήματα και μία αξιωματική αντιπολίτευση να πηγαίνει από το 30% στο 20% αρχικά και μετά 17%. Καλά τα πρόσωπα και οι εσωτερικές διαμάχες και οι αποχωρήσεις, αλλά καλύτερη είναι η συζήτηση για πολιτικές».

Μεταξύ άλλων κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως «συκοφαντεί την Ελλάδα στην Ευρώπη» και «βαφτίζει κρίσεις του πρωθυπουργού τις παγκόσμιες κρίσεις».

Μαρινάκης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και τις καταλήψεις

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση στις 8 Μαρτίου, ο Παύλος Μαρινάκης έκανε λόγο για «μία εμβληματική μεταρρύθμιση» και υποστήριξε ότι θα αποτελεί «μία σημαντική ημέρα για τους νέους ανθρώπους»

Η κυβέρνηση θέλει να αναθεωρήσει το άρθρο 16, καθώς «μιλάμε για παραρτήματα ξένων ΑΕΙ ως μη κρατικά πανεπιστήμια, ενώ με την αναθεώρηση του άρθρου 16 ελπίζουμε πως θα μπορούν να ιδρυθούν τα μη κρατικά πανεπιστήμια».

Μεταξύ άλλων τόνισε πως η συντριπτική πλειοψηφία των συνταγματολόγων είναι υπέρ της συνταγματικότητας του σχεδίου, ενώ στη συνέχεια κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη για λαϊκισμό.

«Ο κος Ανδρουλάκης επέλεξε αντί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο και να μιλήσει με όρους του 2024 να επιστρέψει στο παρελθόν και να μιλάει σαν γραμματέας παράταξης της δεκαετίας του ’80», δήλωσε.

Όσο για τις καταλήψεις, ανέφερε πως η αστυνομία θα παρέμβει όπου χρειαστεί. Τόνισε, δε, πως η κυβέρνηση δεν έχει εκδικητική διάθεση, αλλά πρέπει να τηρηθεί ο νόμος.

Για τους αγρότες

Τέλος, και σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως τα δημοσιονομικά όρια έχουν εξαντληθεί και διαβεβαίωσε του αγρότες πως από το 2025 θα τεθεί σε ισχύ η μόνιμη επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, ενώ για το ρεύμα έχει δοθεί λύση δεκαετίας.

«Μιλάμε για μειώσεις φόρων, μιλάμε και για πάνω από 1,2 δις ευρώ από τον ΕΛΓΑ. Με τις πολύ σημαντικές παρεμβάσεις που έχουμε κάνει, που δεν έχουν λύσει όλα τα προβλήματα των αγροτών. Τα δημοσιονομικά όρια έχουν εξαντληθεί. Παλεύουμε για την ΚΑΠ, για ακόμα πιο αυστηρά μέτρα αντιμετώπισης παράνομων ελληνοποιήσεων», είπε.