Ανακωχή έως τις ευρωεκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ – Ανακάλεσε την επιστολή ο Στ. Κασσελάκης

«Παύση των εχθροπραξιών» δια της σύναψης ενός άτυπου μορατόριουμ ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τα κορυφαία στελέχη του κόμματος μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών του συνεδρίου, σήμανε η δραματική συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σ. Κασσελάκης, έχοντας απέναντι του την συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Πολιτικής Γραμματείας που αρνήθηκε να του προσφέρει λευκή επιταγή μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές, όπως αρχικώς είχε ζητήσει στην εισήγηση του, απειλώντας μάλιστα με προσφυγή στη βάση για αναβάπτιση της εντολής προς το πρόσωπο του, εξαναγκάστηκε στο τέλος σε υποχώρηση και δεν οδήγησε τη σύγκρουση μαζί τους στα άκρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο κ. Κασσελάκης υπό το βάρος των πιέσεων που του ασκήθηκαν ανακάλεσε και την επιστολή που είχε στείλει στην πρώτη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας από το Λονδίνο, εκφράζοντας ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη του στην συλλογική λειτουργία των οργάνων.

Το πνεύμα των τελευταίων εξελίξεων αποτυπώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε αργά τα μεσάνυχτα της Τρίτης η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Αυγέρη, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Στην Π.Γ που συνεδρίασε σήμερα, μετά από μια εκτεταμένη, παραγωγική και ειλικρινή συζήτηση και με πλήρη επίγνωση της συγκυρίας για τα μείζονα που απασχολούν και ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία:

α) Εκφράστηκε η αμοιβαία εμπιστοσύνη και στήριξη μεταξύ του Προέδρου και των μελών της Πολιτικής Γραμματείας.

β) Επαναβεβαιώθηκε η λειτουργία της Π.Γ ως πολιτικό κέντρο.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 22/2 μέχρι και τις 25/2, βάσει των θέσεων που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του προσυνεδριακού διαλόγου. Συνέδριο επανεκκίνησης και ανασυγκρότησης που θα σημάνει την «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ».

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε έντονο φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον Σ. Κασσελάκη και τον Δ. Τεμπονέρα, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες σήκωσε το γάντι και κάλεσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει ανανέωση της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του, όπως αρχικώς είχε απειλήσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να λάβει λευκή επιταγή μέχρι τις εθνικές εκλογές.

«Είμαστε Αριστεροί.Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν δίνουμε ποτέ και σε κανέναν λευκή επιταγή.Όλοι κρινόμαστε.Προσωπικά δεν έχω πολιτικές ανασφάλειες.Το αποδεικνύει η πολιτική μου διασρομή.Σκεφτόμαστε και λειτουργούμε πολιτικά. Δεν συναινώ στην de facto διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ. Αν το επιθυμεί ο Πρόεδρος έχει κάθε δικαίωμα να ανοίξει καταστατικά την διαδικασία προεδρικής εκλογής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δ. Τεμπονέρας, ενώ σε άλλο σημείο της της τοποθέτησης του κάλεσε τον Σ. Κασσελάκη να ζητήσει συγνώμη για τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποιο αντιμετώπισε τα συλλογικά όργανα.

«Από εσένα δεν πρόκειται να ζητήσω συγνώμη» φέρεται να του απάντησε ο Σ. Κασσελάκης.