Με δημοψήφισμα απειλεί ξανά ο Κασσελάκης - Αποχώρησε από την ΠΓ ο Φλαμπουράρης καταγγέλλοντας αυταρχική συμπεριφορά

Σε τεταμένο κλίμα διεξάγεται η Πολιτική Γραμματεία αν και απομακρυσμένα καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται εκτάκτως στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος του συνδέθηκε κάποια στιγμή με το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο και σε δέκα λεπτά τορπίλισε τη διαδικασία στον αέρα. Αρχικά ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν συνέπειες σε όποιον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίσει το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Στη συζήτηση για την εκλογική διαδικασία που βρίσκεται στον αέρα τρεις ημέρες πριν κάλπες για την εκλογή των νομαρχιακών και οργανώσεων μελών σε όλη την Ελλάδα ο κ. Κασσελάκης επέμεινε στη θέση του για το υβριδικό μοντέλο και έριξε και πάλι στο τραπέζι το όπλο του δημοψηφίσματος: «Άμα δεν γίνει δεκτή η εισήγηση μου, θα πάμε σε δημοψήφισμα».

Οι ενστάσεις που υπήρξαν για το αδιάβλητο της διαδικασίας ήταν οι αναμενόμενες από την πλευρά των στελεχών και παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες καμία διαβεβαίωση ότι μπορεί να εξασφαλιστεί μέσω του isyriza ο κ. Κασσελάκης επέμεινε και με το ίδιο ύφος φαίνεται να τους είπε «άμα κάποιος διαφωνεί να σηκωθεί να το πει».

Εκεί φαίνεται να αντρέδρασε και ο κατά τα άλλα ήπιος και πάντα ψύχραιμος Αλέκος Φλαμπουράρης ο οποίος μαζί με άλλα στελέχη όπως η Κατερίνα Νοτοπούλου αποχώρησαν με τον βετεράνο του ΣΥΡΙΖΑ να λέει «δεν γίνεται συζήτηση με τέτοιους όρους, είναι αυταρχικός αυτός ο τρόπος συμπεριφοράς».