Σκέρτσος: Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του αναπτυξιακού μας προγράμματος

«Η κυβέρνηση στέκεται δίπλα στον αγροτικό κόσμο με ουσιαστικές παρεμβάσεις και πρόσθετα χρήματα στους αγρότες», τόνισε ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος το πρωί της Τετάρτης στο Open.

«Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του αναπτυξιακού μας προγράμματος», είπε και στη συνέχεια αναφερόμενος στα νέα μέτρα για τους επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέας σημείωσε: «Εχθές κάναμε ακόμη ένα βήμα, ύστερα από τακτικές διαβουλεύσεις».

Α.Σκέρτσος: Θέλουμε να βρούμε λύσεις και ακούμε κάθε εύλογο αίτημα

«Ωστόσο, δεν μπορούμε να δώσουμε ρεύμα με τιμή κάτω του κόστους παραγωγής. Οι επιστροφές του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κοστίζει χρήματα, για τα προηγούμενα δύο χρόνια δαπανήθηκαν 85 εκατ. ευρώ. Περιμένουμε να ακούσουμε τη φωνή των αγροτών από όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Θέλουμε να βρούμε λύσεις και ακούμε κάθε εύλογο αίτημα. Όμως, δεν θα ανεχθούμε κλειστούς δρόμους», προσέθεσε ο ίδιος.

«Κάνουμε ό,τι είναι δημοσιονομικά ανεκτό, προκειμένου να στηρίξουμε τους αγρότες. Η Ελλάδα πρέπει να δημιουργεί μικρά πλεονάσματα, ώστε να μην εισέλθουμε ξανά σε περιπέτειες», τόνισε ο Υπουργός Επικρατείας.