Άγρια κόντρα Γεωργιάδη-Πολάκη: «Σας κατηγορώ ότι πήρατε λεφτά» είπε ο υπ. Υγείας στον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ (video)

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν ακόμα μια φορά στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης.

Αφορμή αποτέλεσαν και πάλι δύο γνωστές ιστορίες για τους παροικούντες το κοινοβούλιο, που αφορούν στη λειτουργία του ΚΕΕΛΠΝΟ και τη φύλαξή του από εταιρεία σεκιούριτι.

Την αρχή έκανε ο κ. Πολάκης, ο οποίος άφησε αιχμές πως το διοικητικό συμβούλιο του ΚΕΕΛΠΝΟ αποφάσισε να μην παραβρεθεί σε δικαστήριο εναντίον του Δ. Πουλή.

«Η μέρα που τσακώθηκα με τον κ. Πολάκη όταν κατηγόρησε τη σύζυγό μου ότι βρήκα τα χαρτάκια με τα ρουσφέτια της. Και μετά από αρκετό διάστημα συνάντησα και την υπεύθυνη για τα χαρτάκια, η κ. Ζαχαρούλα Μανωλίδου. Ο κ. Πολάκης βρήκε τα χαρτάκια αυτής και κατηγόρησε τη σύζυγό μου. Οι άνθρωποι στην πολιτική πρέπει να έχουν αξιοπρέπεια, γενναιότητα και συνείδηση. Έχετε κατηγορήσει τον κ. Πουλή και την κα. Θεοφιλάτου που είναι συνεργάτες μου, γιατί είναι οι δύο μοναδικοί υπάλληλοι που απολύθηκαν με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, και, ανεβάζοντας τους τόνους, πρόσθεσε:

«Είστε ο μοναδικός άνθρωπος στην Ελλάδα που έχει απολύσει 2 εργαζομένους γιατί τους μισεί. Τόσο κακός άνθρωπος είστε. Δεν έχετε τη στοιχειώδη ανθρώπινη γενναιότητα, γιατί ο κ. Πουλής κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση, ψευδές πόθεν έσχες, απιστία για τη σίτιση και σε όλες τις περιπτώσεις κηρύχθηκε αθώος. Είναι η τελευταία δίκη για τους ανθρώπους αυτούς. Το γεγονός ότι έχετε κατηγορήσει δύο ανθρώπους για 10 αδικήματα και έχει πει η δικαιοσύνη αθώοι, σας έχει δημιουργήσει τύψεις ότι μπορεί να απολύσατε δύο ανθρώπους από μίσος σε εμένα, χωρίς να έπρεπε; Το γεγονός πως δεν έχετε, δείχνει την κακία του χαρακτήρα σας. Πρωτόγονη κακία, μίσος! Αντιλαμβάνεστε την πολιτική με όρους εχθρού και φίλου. Σε άλλες εποχές, εμένα, θα με είχατε σφάξει προφανώς».

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε πως η απόφαση να μην παραβρεθεί το ΚΕΕΛΠΝΟ ελήφθη μετά από εισήγηση καθηγητή, που τους είπε ότι αν παραβρεθούν στο δικαστήριο κινδυνεύουν να καταδικαστούν, ενώ αν δεν το κάνουν δεν χάνουν απολύτως τίποτα.

«Θα αποφύγω τους χαρακτηρισμούς για να μην πάει η μπάλα στην εξέδρα. Μόνο μια μαντινάδα: ποτέ το χοίρου το μαλλί δεν γίνεται μετάξι και ο μουτζωμένος δεν μπορεί τη μούρη του ν’ αλλάξει» απάντησε ο κ. Πολάκης, και επανήλθε: «Ναι, είμαι πολύ κακός άνθρωπος, αυτό μπορούν να το βεβαιώσουν χιλιάδες ασθενείς σε όλη τη χώρα. Εσείς δεν είστε κακός, αλλά διεφθαρμένος. Δεν είστε αθώος, αλλά αρχειοθετημένος. Κάποιοι θα αντέξουμε».

Ο κ. Πολάκης προκάλεσε τον υπουργό, καλώντας τον να παραιτηθούν από κοινού της ασυλίας τους και να υποστηρίξουν ο καθένας τα επιχειρήματά του στο δικαστήριο.

«Αν έχετε τη δύναμη, δεχτείτε τη. Θα με κατηγορήσετε για το γνωστό σενάριο για να θολώσετε, αυτό λέτε, ότι τα έχω πιάσει από τον σεκιουριτά του ΚΕΕΛΠΝΟ. Όταν θα απαγγελθεί κατηγορία για μένα, να πάμε μαζί σε συμβολαιογράφο να υπογράψουμε ότι παραιτούμαστε της παραγραφής και πάμε στο δικαστήριο κατηγορώντας ο ένας τον άλλον».

Ο κ. Γεωργιάδης σήκωσε το «γάντι», λέγοντας ότι ο κ. Πολάκης κάνει ένα τέχνασμα, έξυπνο μεν, αλλά, «ευτυχώς, είμαι εδώ», όπως σημείωσε.

«Είπατε να παραιτηθείτε εσείς από την παραγραφή και ‘γω, να δικαστούμε. Δεν έχετε καμία παραγραφή, δεν σας κατηγορώ για απιστία, αλλά ότι πήρατε λεφτά, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δεν παραγράφεται» είπε κ. Γεωργιάδης, και εξήγησε πως υπάρχει σειρά τιμολογίων κατ’ εντολήν του αναπληρωτή υπουργού (Πολάκη) για τη φύλαξη του και του υφυπουργού, που μάλιστα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε.

«Οι πληρωμές στην εταιρεία ήταν άνω των δύο εκατομμυρίων ευρώ» είπε, και συνέχισε: «Εμπιστεύομαι τη Δικαιοσύνη, εσείς προφανώς όχι, με ξαναείπατε αρχειοθετημένο, αλλά η αρχειοθέτηση είναι ανώτερη της αθώωσης. Ο κ. Λοβέρδος αθωώθηκε από 10-0, ούτε από αυτόν ζητήσατε συγγνώμη».

«Αν, κ. Πολάκη, σε μένα, με την Τουλουπάκη να με ψάχνει τέσσερα χρόνια και με την εξεταστική είχατε βρει ένα τιμολόγιο που έλεγε πληρώθηκε η Novartis, θα με είχατε πάει φυλακή, και εδώ βρήκαμε δύο εκατομμύρια ευρώ που η υπηρεσία του ΚΕΕΛΠΝΟ έλεγε δεν έπρεπε να πληρωθούν και πληρώθηκαν με εντολή του αδιάφθορου Παύλου Πολάκη», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.