Κελέτσης: «Δεν υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση με τους εκπροσώπους των μπλόκων στην Αλεξανδρούπολη»

Διευκρινίσεις για το συμβάν που έγινε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης με αγρότες έδωσε στην ΕΡΤ ο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Κελέτσης, διαψεύδοντας ότι υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη με εκπροσώπους των μπλόκων στην πόλη.

Ο κ. Κελέτσης, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι ο κ. Αυγενάκης είχε προσκληθεί στην Κομοτηνή από τον Περιφερειάρχη κ. Τοψίδη, όπου πραγματοποιήθηκενε μια μεγάλη συνάντηση με εκπροσώπους όλων των αγροτικών φορέων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η οποία διήρκησε πάνω από τρεις ώρες, ξεκίνησε δηλ. στις 15:30 και ολοκληρώθηκε μετά τις 18:30.

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι στην Αλεξανδρούπολη είχε προγραμματιστεί να συναντήσει ο κ. Αυγενάκης τέσσερις εκπροσώπους ελαιοπαραγωγών προκειμένου να συζητήσουν για εκκρεμότητα αποζημίωσης που είχαν. Οι αγρότες της Αλεξανδρούπολης που έμαθαν ότι ο υπουργός θα μεταβεί στο ξενοδοχείο, πήγαν αυτοβούλως εκεί με τα τρακτέρ τους.

Ωστόσο, επειδή ο κ. Αυγενάκης θα έχανε την πτήση για Αθήνα λόγω της πολύωρης σύσκεψης στην Κομοτηνή, αποφασίστηκε να δει τους εκπροσώπους ελαιοπαραγωγών σε μια μικρή αίθουσα του αεροδρομίου, όπως και έγινε.

Αργά το βράδυ της Κυριακής το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για το αν υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση με τους αγρότες στην Αλεξανδρούπολη, στην οποία αναφέροντα τα εξής:

«Η προγραμματισμένη συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών του Έβρου πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης καθώς η προηγούμενη ευρεία σύσκεψη που έλαβε χώρα στην Κομοτηνή με εκπροσώπους φορέων αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων, διήρκησε, πολύ παραπάνω από το προγραμματισμένο, περισσότερες από 3,5 ώρες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο πρόγραμμα του Υπουργού.

Στη συνάντηση που έγινε με πυρόπληκτους ελαιοπαραγωγούς και εκπροσώπους αγροτικών συνεταιρισμών, μεταξύ των οποίων ο Νικόλαος Γρηγοριάδης Διευθυντής της Ένωσης αγροτικού συνεταιρισμού Αλεξανδρούπολης, ο δασάρχης Αλεξανδρούπολης Γιώργος Πιστόλας αλλά και εκπρόσωποι του Δημοκρίτειου πανεπιστημίου Θράκης, παρουσία του Υφυπουργού Σταύρου Κελέτση, του ΓΓ Γιώργου Στρατάκου και του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλου Τοψίδη, συζητήθηκαν θέματα που τους απασχολούν και κυρίως ζητήματα που άπτονται της κρατικής αρωγής.

Κατατέθηκαν υπομνήματα και υπήρξαν διαβεβαιώσεις από την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό τους, κάνοντας πράξη ό,τι είναι δυνατό για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα επισκεφθεί εκ νέου την περιοχή και επανέλαβε ότι η πόρτα του υπουργείου είναι πάντα ανοιχτή».
πριν 20 λεπτά.