Στο Βελιγράδι ο Μητσοτάκης για την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας – Συνάντηση με τον Βούτσιτς

Η διμερής συνεργασία Ελλάδας- Σερβίας θα βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής επίσκεψης εργασίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Σερβία όπου θα έχει συνάντηση στις 10.30 με τον Πρόεδρο της χώρας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών στις οποίες από ελληνικής πλευράς θα συμμετέχουν οι υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης και Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας και ο υφυπουργός για την Εξωστρέφεια και την Οικονομική διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς φιλοξένησε το βράδυ της Κυριακής, στην οικία του στο Βελιγράδι, τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Ο Βούτσιτς ανήρτησε στο Instagram φωτογραφία μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό μπροστά από μία εστία ποδοσφαίρου όπου έγραψε: «Αυτήν την εστία πίσω από τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη και εμένα την αγόρασε ο πατέρας μου για τον μικρό Βούκαν (σ.σ. Ο εξάχρονος γιος του Αλ. Βούτσιτς). Ο Κυριάκος και εγώ απλά βγήκαμε φωτογραφία με την μπάλα. Χαίρομαι που μπορώ να φιλοξενήσω έναν μεγάλο φίλο της Σερβίας, είμαι περήφανος για την προσωπική μας σχέση, πιστεύω ότι απόψε και αύριο θα επιτύχουμε σπουδαία αποτελέσματα στη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των αδελφών λαών, του σερβικού και του ελληνικού». 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Βελιγράδι ο κ. Μητσοτάκης θα εκφράσει την διαχρονική στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας και θα εκπέμψει μήνυμα για βούληση ενίσχυσης και εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας με συνέργειες στην ενέργεια, τις υποδομές και τις μεταφορές.

Στις 12:00 ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει σε ελληνοσερβικό επιχειρηματικό φόρουμ που διοργανώνεται από το Εμπορικό Επιμελητήριο της Σερβίας.

Για το Φόρουμ θα ταξιδέψει στο Βελιγράδι ελληνική επιχειρηματική αποστολή, στην οποία συμμετέχουν περί τις 35 επιχειρήσεις των κλάδων κατασκευών και υλικών, ενέργειας και υποδομών, διαχείρισης ακινήτων, περιβαλλοντικών υπηρεσιών και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.