Χωρίς άδεια του ΕΟΤ νοίκιαζε τα σπίτια της η σύζυγος του Βαρουφάκη

Ερωτηματικά έχει προκαλέσει δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος της Κυριακής, το οποίο υποστηρίζει ότι η σύζυγος του Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, Δανάη Στράτου, διέθεσε προς ενοικίαση τα σπίτια της σε Πλάκα και Αίγινα χωρίς την απαιτούμενη ειδική άδεια του ΕΟΤ,  ώστε να μπορούν να φορολογηθούν τα σχετικά έσοδα.

Τα ακίνητα εμφανίζονται να ενοικιάστηκαν για ολιγοήμερες διακοπές σε ξένους, κατά τη διάρκεια της απουσίας του ζεύγους στην Αμερική -πριν την υπουργοποίηση του κ. Βαρουφάκη.

Η σύζυγος του Υπουργού Οικονομικών εμφανίζεται μάλιστα να διατηρούσε προφίλ σε γνωστές ιστοσελίδες ενοικίασης, στις οποίες είχε ανεβάσει φωτογραφίες από το εσωτερικό των σπιτιών, ενώ έδινε μέχρι και οδηγίες για τις οικιακές συσκευές.

Ο κ. Βαρουφάκης δηλώνει από την πλευρά του στην εφημερίδα πως ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση ούτε με το σπίτι της Αίγινας ούτε με την οικία της Πλάκας, καθώς το πρώτο είναι συνιδιοκτησία της γυναίκας του με τον πρώην σύζυγό της Γιώργο Μομφεράτο, υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, ενώ το δεύτερο ανήκει στην πεθερά του, διάσημη γλύπτρια Ελένη Πόταγα.

«Δεν αποτελούν τα παραπάνω προσωπική μου περιουσία, ούτε όμως και της συζύγου μου πλήρως, ώστε να έχω την κυριότητα και άρα την ευθύνη για αυτά» διαμηνύει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Στενός συνεργάτης του Υπουργού δηλώνει στην εφημερίδα ότι πράγματι η εξοχική κατοικία νοικιάστηκε πέρυσι στην Αίγινα, αλλά «το εισόδημα έχει δηλωθεί, δεν υπάρχει πρόβλημα, το μόνο που δεν υπάρχει είναι το σήμα του ΕΟΤ που δεν βγήκε».