Κασσελάκης σε αγρότες: «Έχουμε προτείνει 8 μέτρα - Αξιοποιείστε τους βουλευτές μας είναι καλοί άνθρωποι»

Συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτικών μπλόκων είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Οι αγρότες ενημέρωσαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα αιτήματα τους και άκουσε τα όσα είχαν να του πουν. «Πραγματικα έχετε μια ομάδα, από τον Βασίλη Κόκκαλη μέχρι τον Πέτρο Παππά, και όλη η ομάδα ενδιαφέρεται πάρα πολύ, είναι καλοί άνθρωποι. Δουλευούν πολύ σκληρά, αξιοποιήστε τους. Όπως μπορώ και εγώ να βοηθήσω και θεσμικά το όλο πράγμα να βοηθήσουμε και πρέπει να ξέρετε δεν πρέπει να γίνεται μια κοινωνια σε παραίτηση δεν θα επιτρέψουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες σε παραίτηση».

Παράλληλα ο Κασσελάκης επανέλαβε το οκτώ μέτρα που έχει προτείνει για τους αγρότες και κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση να τα υιοθετήσει και να τα υλοποιήσει.

Τα μέτρα που είχε προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι:

1. Ειδικός φόρος στα καύσιμα για το αγροτικό πετρέλαιο. Πρέπει να καταργηθεί. Και ο ΦΠΑ πρέπει να κατέβει στον υπερμειωμένο συντελεστή από το 24% στο 6%.

2. Για το αγροτικό ρεύμα, πρέπει να μπει πλαφόν στα 7 σεντς η κιλοβατώρα.

3. Επιδότηση ζωοτροφών και λιπασμάτων ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξήσεις που έχουν παρουσιαστεί.

4. Πλαφόν στην κερδοφορία των εταιρειών εισαγωγής και εμπορίας εφοδίων.

5. ΕΛΓΑ, αποζημιώσεις στο 100% σε καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο. Αποζημιώσεις για εξοπλισμούς, εγκαταστάσεις, και έγγειο κεφάλαιο το οποίο έχει επηρεαστεί από πυρκαγιές και πλημμύρες. Ο ΕΛΓΑ θα παραμείνει δημόσιος.

6. Στη Θεσσαλία θα πρέπει επιτέλους να γίνουν τα αντιπλημμυρικά και τα αρδευτικά έργα.

7. Επανασχεδίαση της ΚΑΠ. Δεν είναι δυνατόν η ΝΔ να έχει αφαιρέσει 240 εκ. ευρώ από τη βασική ενίσχυση. Δημιουργώντας διακρίσεις μεταξύ μεγάλων και μικρών παραγωγών.

8. Ρύθμιση των οφειλών των αγροτών ώστε η αγροτική γη να μην απειλείται από αναγκαστική ρευστοποίηση.

Από την πλευρά τους οι αγρότες τόνισαν, πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα, πολύς κόσμος, όπως είπαν, βρίσκεται δίπλα τους ενώ επεσήμαναν ότι έχει αυξηθεί η συμμετοχή γιατί πλέον πιστεύουν στον αγώνα.
Κασσελάκης με αγρότες στη Θεσσαλονίκη

«Ο κόσμος πρέπει να σηκώσει ανάστημα», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, ένας αγρότης αναφέρθηκε στη συνδρομή της Θεοδώρας Τζάκρη με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά «δεν τους πλήρωσα» με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν σε γέλια.

Εντός της ημέρας, πάντως, ο Στέφανος Κασσελάκης θα θα σταματήσει, καθοδόν για την Καστοριά, στο μπλόκο Κουλούρας στην Ημαθία.