Υπάρχει όριο στην «ήπια διαχείριση» των αντιεξουσιαστών

Αν  συνεχιστούν τα κρούσματα βίας από αντιεξουσιαστές δεν θα μείνουν ατιμώρητα, διαμηνύει δια μέσου συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο οποίος τονίζει ότι υπάρχει «όριο στην ήπια διαχείριση» από τις αρχές.

Ο υπουργός εξηγεί ότι το όριο «δεν είναι τα καμμένα αυτοκίνητα» αλλά προειδοποιεί ότι «αν συνεχίσουν αυτό το βιολί, είναι δεδομένο ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να αφήνει αυτά τα πράγματα ατιμώρητα… Αν αυτοί θεωρούν ότι είμαστε σε πόλεμο, τότε η δημοκρατία, οι δομές της, η Αστυνομία και τα δικαστήρια θα κάνουν την δουλειά τους».

Για το ίδιο θέμα, ο κ. Πανούσης δηλώνει ότι διαφωνεί με τον συνάδελφό του Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλο, ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ του διαλόγου με τους κουκουλοφόρους, υποστηρίζοντας ότι η Δημοκρατία δεν κάνει διάλογο με αυτούς που δεν έχουν πρόσωπα. Και επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει να καεί όλη η Αθήνα. Αποκαλύπτει, επίσης, ότι οι αστυνομικές αρχές έχουν ταυτοποιήσει τους καταληψίες της Νομικής Σχολής και  «θα μπουν όλοι στη δικογραφία» μαζί με το ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη που συνελήφθη.

Ο κ. Πανούσης  σημειώνει επίσης ότι θέλει συζήτηση το θέμα της αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού και άλλων κρατουμένων, σημειώνοντας πως «θα πρέπει να υπάρχει ένα ενδιάμεσο όργανο ανάμεσα στον νόμο και την απόφαση του Συμβουλίου να απελευθερωθεί κάποιος». Εξηγεί ότι έχει ενημερώσει για την άποψή του τον υπουργό Δικαιοσύνης και υπογραμμίζει ότι τέτοιοι νόμοι θα έπρεπε να συζητούνται στο υπουργικό Συμβούλιο και «να μην πηγαίνουν απευθείας στη Βουλή για ψήφιση».

Τέλος, όσον αφορά στους μετανάστες, ο Γιάννης Πανούσης υποστηρίζει ότι όσοι μετανάστες εισέρχονται τώρα από τα σύνορα πρέπει να περάσουν από τα κέντρα κράτησης, τα οποία σημειώνει ότι προφανώς θα πρέπει να έχουν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες συμπληρώνοντας ότι πλέον όλα εκτός της Αμυγδαλέζας μετατρέπονται εύκολα σε «ανοικτές δομές».

Για την Αμυγδαλέζα συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι πλέον εκεί παραμένουν όσοι μετανάστες έχουν ποινική εμπλοκή και εισέρχονται καινούριοι που θα πρέπει να «περάσουν από φίλτρο. Θα καταγραφούν ποιοι είναι και πόσοι είναι για να δούμε τι θα γίνει».