Τέλος η τριήμερη σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες - Σκέψεις να επαναληφθεί στο μέλλον

Ολοκληρώθηκε το τριήμερο εργασίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές αναχώρησαν από το νησί του Αργοσαρωνικού.

Οι βουλευτές αναχώρησαν όλοι μαζί και σύμφωνα με πληροφορίες ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να αναχωρήσει αργότερα σήμερα.

Στις Σπέτσες βρέθηκαν 33 από τους 36 βουλευτές και παρά τις αρχικές αντιρρήσεις, φαίνεται ότι η ιδέα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη τελικά άρεσε. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία έκανε λόγο για ένα «τολμηρό εγχείρημα», το οποίο ενδεχομένως αποτελεί η αρχή μιας παράδοσης.

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μίλησε για μια «πυκνή πολιτική συζήτηση» κατά τη διάρκεια του τριημέρου, τουλάχιστον 20 ωρών εργασίας και 30 τοποθετήσεις. «Βασικό αντικείμενο ήταν οι προτάσεις που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ευημερία της ελληνικής κοινωνίας», επισήμανε.

«Συνδυάζει την συνεδρίαση της ΚΟ με την επεξεργασία των θέσεων για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, την επανεκκίνηση και ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε. Τόνισε ότι «είναι πολλές οι ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και βλέπουμε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να τις εξυπηρετήσει. Έχουμε μια ολιγοπωλιακή αγορά που λειτουργεί με αισχροκέρδεια και στρεβλώσεις, έχουμε σοβαρά προβλήματα στο περιβάλλον, στην παιδεία και στην υγεία».

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ισχυρή Πολιτεία, ένα ανθρώπινο και σύγχρονο κράτος που θα έχει σχεδιασμό για την ανάπτυξη, τη δημόσια διοίκηση, σχεδιασμό για το περιβάλλον και τη χωροταξία. Θα έχει και ένα ισχυρό κράτος δικαίου που θα υπάρχει το ευρωπαϊκό κεκτημένο στη χώρα μας και θα υπάρχουν ανεξάρτητες αρχές και θεσμοί», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

spetses_3

Ανοικτό να επαναλάβουν το τριήμερο εργασιών

Από την πλευρά της η αναπληρώτρια τομεάρχης Εξωτερικών, Θεοδώρα Τζάκρη, αποκάλυψε ότι υπάρχει ενδεχόμενο η η διαδικασία αυτή του τριημέρου να επαναληφθεί. «Είμαι βέβαιη ότι αυτό το τολμηρό εγχείρημα με αυτές τις πολλαπλές ευεργετικές επιδράσεις θα ανοίξει τον δρόμο για τη δημιουργία μιας πολιτικής παράδοσης δημιουργικότητας», είπε, ευχαριστώντας τους βουλευτές αλλά και τον Στέφανο Κασσελάκη για τη φιλοξενία.

Ερωτηθείσα αν αυτή η διαδικασία έφερε κάτι καινούριο για την ΚΟ, στον τρόπο δουλειάς, η γραμματέας της ΚΟ απάντησε: «Βέβαια. Πιο συλλογικός τρόπος δουλειάς με περισσότερη εμβάθυνση».

Υπενθυμίζεται ότι εχθές μετά τη σύσκεψη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης παρέθεσε δείπνο σε παρακείμενο εστιατόριο.

Αρχικά είχε επιλεγεί διάσημη ταβέρνα του νησιού ωστόσο, λόγω καιρού δεν ήταν δυνατόν να μεταβούν για δείπνο εκεί και έτσι επιλέχθηκε να μεταβούν σε πιο κοντινό, στην οικία Κασσελάκη, εστιατόριο, στο εστιατόριο «Το νερό της Αγάπης», στην Κουνουπίτσα.