Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες εν μέσω αντιπαραθέσεων

Εν μέσω νέων αντιδράσεων ξεκινούν σήμερα στις Σπέτσες οι εργασίες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος βρίσκεται στο νησί  από την Πέμπτη το βράδυ.

Ωστόσο λίγες ώρες πριν τον πρώτο κύκλο των εργασιών της Κ.Ο, που θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, ξέσπασε νέα αντιπαράθεση ανάμεσα στη βουλευτή του κόμματος Ε. Ακρίτα και το μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρανίκα. Ο τελευταίος με σχόλιο του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποδοκίμασε τους βουλευτές, που είχαν αντιδράσει για την συνεδρίαση της Κ.Ο στις Σπέτσες, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Καλοί μου άνθρωποι, ο πρόεδρος σας καλεί για να κάνετε αυτό που κάνει κάθε μεγάλος σοβαρός ζωντανός οργανισμός όταν θέλει να υπάρχει σύσφιξη και ώσμωση σχέσεων και ιδεών και γι αυτό δεν σας καλεί για να περάσετε τούφα όπως έχετε συνηθίσει προφανώς για να αντιδράτε έτσι, αλλά για εργασία με ευθύνες και χρεώσεις σε ωραίο περιβάλλον. Γιαυτο και θέλει να είστε προετοιμασμένοι με κείμενα και Power point…όσο άγνωστο και αν είναι».

Στις αιχμηρές αυτές επισημάνσεις του Νίκου Καρανίκα απάντησε με εξίσου επιθετικό ύφος η Έλενα Ακρίτα, η οποία ήταν ένα από το πρόσωπα που είχε εκφράσει αντιρρήσεις για την συνεδρίαση της Κ.Ο στις Σπέτσες, ενώ ανήκει σε αυτούς που δεν θα παραστούν στις εργασίες.

 

« Δε μάς παρατάς ρε Καρανίκα. Ασχολήσου με τα πόδια της Μενεγάκη κι άσε μας ήσυχους. Που τόσους μήνες με τη διάσπαση, έχουμε ξεσκιστεί στη δουλειά και θα μας την πεις κι από πάνω. Ασαπέρα αγόρι μου» ήταν η απάντηση της Ε. Ακρίτα.

 

Η «μυστική» άφιξη Κασσελάκη χθες στις Σπέτσες

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να έφτασε στο νησί με… περιπετειώδη τρόπο χθες μετά τα μεσάνυχτα προκειμένου να αποφύγει τα τηλεοπτικά συνεργεία που είχαν φτάσει από νωρίς χθες το απόγευμα στο νησί.

Δεν τα κατάφεραν, ωστόσο, να εξασφαλίσουν ένα πλάνο από την άφιξη του κ. Κασσελάκη στις Σπέτσες, καθώς υπήρξε πρόνοια, για να μείνουν οι τηλεοπτικές κάμερες μακριά από τον Στέφανο Κασσελάκη

Συγκεκριμένα, οι αποσκευές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μεταφέρθηκαν σε προβλήτα κοντά στην οικία του, δίνοντας την αίσθηση ότι θα έφτανε και ο ίδιος εκεί. Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να φτάσει με θαλάσσιο ταξί στο κεντρικό λιμάνι των Σπετσών, αιφνιδιάζοντας δημοσιογράφους και τεχνικούς.

Από τους εκπροσώπους του Τύπου έγινε αντιληπτός μόνο όταν έκανε μια βραδινή βόλτα, κρατώντας ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους, σε σχέση με το παρελθόν.

Το χαμηλό προφίλ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν είναι ασύνδετο με την πολιτική διάσταση της επίσκεψης των βουλευτών στο νησί, καθώς όλοι επιθυμούν το ίδιο κλίμα.

Το δείπνο του Σαββάτου

Μετά τις συνεδριάσεις του Σαββάτου ο Στέφανος Κασσελάκης θα παραθέσει δείπνο στους βουλευτές του κόμματος, το οποίο είχε προγραμματιστεί αρχικά για τον «Ταρσανά», αλλά λόγω των καιρικών συνθηκών η Κουμουνδούρου αναζητούσε χθες εναλλακτική λύση.

Όσον αφορά τη διαμονή των βουλευτών, αυτή θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Roumani», ενώ παρόντες πλην των βουλευτών θα είναι και οι Γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης

Φωτογραφίες από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έφτασαν στις Σπέτσες με το πλοίο

pappas-spetses
Πέτρος Παππάς
karamerow-spetses
Γιώργος Καραμέρος
vetta-spetses
Καλλιόπη Βέττα
meikopoulos-spetses
Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος
mamoylakis