Δεύτερος κύκλος ενημέρωσης στους βουλευτές της ΝΔ για τα ομόφυλα ζευγάρια

Νέο γύρο διαβουλεύσεων με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να πεισθούν και να ψηφίσουν την κυβερνητική ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτη ο υπουργός Επικρατείας κ. Ακης Σκέρτσος.

Στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώνος κόμματος ξεκίνησαν οι προσελέυσεις βουλευτών. Πρώτη έφτασε η βουλευτής Ευρυτανίας Τζίνα Οικονόμου η οποία πρόσφατα είχε εκφράσει προβληματισμούς για την υιοθεσία.

Ακολούθησαν οι βουλευτές Μαριλένα Σούκουλη (Κορινθίας), Δημήτρης Κυριαζίδης (Δράμας) που επίσης έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για το νομοσχέδιο και οι βουλευτές Μπάμπης Αθανασίου και Νίκος Ταγαράς που απέφυγαν να κάνουν δηλώσεις.

Στη συνάντηση συμμετέχει επίσης ο γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης και μία εκ των συντακτριών του νομοσχεδίου η καθηγήτρια Λίνα Παπαδοπούλου.

Πλεύρης: Η ΝΔ βγαίνει πιο ισχυρή από τη συζήτηση

Το Παρών στα γραφεία της Πειραιώς δίνει επίσης ο πρώην υπουργός Γιάννης Οικονόμου αλλά και ο κ. Αθανάσιος Πλεύρης ο οποίος σε δηλώσεις του είπε ότι θα εκφράσει τις θέσεις του και στη σημερινή συνάντηση. «Δεν υπάρχει όμως κανένα ρήγμα στη Νέα Δημοκρατία, η οποία βγαίνει πανίσχυρη από αυτή τη συζήτηση» ανέφερε επίσης ο κ. Πλεύρης.

Όπως είναι γνωστό, το πρώτο φροντιστήριο που έγινε χθες στα κεντρικά γραφεία του κόμματος με 60 βουλευτές της ΝΔ διήρκεσε 2,5 ολόκληρες ώρες κατά τις οποίες ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος έκανε «πολιτικό μασάζ» στους βουλευτές του κόμματος, επιχειρώντας να πείσει κυρίως τους δύσπιστους για την αναγκαιότητα ψήφισης του περιβόητου νομοσχεδίου.

Ο υπουργός Επικρατείας μετά το τέλος της πρώτης ενημέρωσης επισήμανε πως «τέθηκαν ερωτήσεις, δόθηκαν διευκρινίσεις και ότι όλοι όλοι γίναμε σοφότεροι από αυτή τη συζήτηση».

Ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της ζύμωσης με τους βουλευτές εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος μίλησε για… «πολύ σημαντική πρωτοβουλία» και σχολίασε: «Πήραν το λόγο και όσοι είχαν διαφωνία. Απαντήσαμε σε όλες τις απορίες, οι οποίες διαφωνίες πήραν απάντηση. Το κλίμα ήταν πολύ καλό, 100%».