Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ θα ολοκληρωθεί

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, σύμφωνα με δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης στο κινεζικό πρακτορείο Xinhua.

Ο κ. Γιάννης Δραγασάκης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κίνα στο πλαίσιο επαφών της κυβέρνησης για τη σύσφιξη των εμπορικών και οικονομικών δεσμών με το Πεκίνο. Η κινεζική COSCO παραμένει ένας από τους βασικούς διεκδικητές του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, κάτι το οποίο επεσήμανε και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.
«Η COSCO συμμετέχει ενεργά στην διαδικασία (της πλειοδοσίας) και θα μπορούσε να κάνει μια πολύ ανταγωνιστική προσφορά» τόνισε ο κ. Δραγασάκης και υπογράμμισε πως υπήρξε «μια μικρή καθυστέρηση» στη διαδικασία, ως αποτέλεσμα «μιας αλλαγής στον δημόσιο φορέα που κατέχει τις μετοχές του λιμένος (ΤΑΙΠΕΔ), λόγω του ανασχηματισμού της ελληνικής κυβέρνησης».
Η θέση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης έρχεται σε σύγκρουση με δηλώσεις Υπουργών της Κυβέρνησης, οι οποίοι είχαν ξεκαθαρίσει κατά το παρελθόν πως η διαδικασία πώλησης του 67% του ΟΛΠ δεν θα ολοκληρωθεί. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας ήταν ο πρώτος που είχε ανακοινώσει ότι δεν θα πωληθεί άλλο τμήμα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, ωστόσο φαίνεται πως από την ημέρα των εκλογών έχουν αλλάξει αρκετά τα δεδομένα. Η δήλωση αυτή είχε φέρει μάλιστα στον προθάλαμο του Μεγάρου Μαξίμου τον Πρέσβη της Κίνας, ανήμερα της ορκωμοσίας της κυβέρνησης.Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή του για την πορεία της συνεργασίας ανάμεσα στην COSCO και τις ελληνικές αρχές, χαρακτηρίζοντας τον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά ως «παράδειγμα αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας».