Άδωνις Γεωργιάδης για τον γάμο ομοφύλων: Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για βουλευτές και υπουργούς να μην ψηφίσουν τον νόμο

Με άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης εκδηλώνει απερίφραστα την υποστήριξή του στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ισότητα στον πολιτικό γάμο και τη νομιμοποίηση των ομόφυλων γάμων.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Γεωργιάδης τονίζει: «Πιστεύω ειλικρινά ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος, οιοσδήποτε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, πόσο μάλλον υπουργός να μην ψηφίσει αυτό τον νόμο».

Όπως μαρτυρά η επιχειρηματολογία που προτείνει εν τάχει στο άρθρο του ο Άδωνις Γεωργιάδης, είναι πλέον σαφές ότι ο ίδιος συντάσσεται ανεπιφύλακτα με την τομή στο οικογενειακό δίκαιο που επιχειρεί η κυβέρνηση, με την νομοθετική διευθέτηση του ομόφυλου γάμου. Συμβολικά, η στήριξη του κ. Γεωργιάδη έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς πρόκειται για ένα κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης και ευρύτατα προβεβλημένο πολιτικό πρόσωπο.

Ασφαλώς, είναι επιπλέον σημαντικό το ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης προέρχεται από την πιο συντηρητική πτέρυγα του αστικού πολιτικού φάσματος και συνδέεται με ισχυρούς δεσμούς φιλίας με τον κατ’ εξοχήν διαφωνούντα, πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.