Κ. Μητσοτάκης: Πλαφόν στο περιθώριο μικτού κέρδους στο βρεφικό γάλα

Την επιβολή πλαφόν στο περιθώριο του μικτού κέρδους στο βρεφικό γάλα ώστε οι τιμές να προσαρμοστούν σε λογικά για την Ευρώπη επίπεδα, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την σύσκεψη που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

 

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι στόχος των παρεμβάσεων είναι να αντιμετωπιστούν χρόνιες στρεβλώσεις που έχουν οδηγήσει στο απαράδεκτο φαινόμενο αντίστοιχα προϊόντα να είναι στην χώρα μας πολύ ακριβότερα σε σχέση με την ΕΕ και πρόσθεσε ότι αυτό «δεν μπορεί να συνεχίσει να γίνεται ανεκτό».
Όπως είπε επίσης ο πρωθυπουργός, οι παρεμβάσεις στοχεύουν πρωτίστως καθαρές τιμές τιμοκαταλόγου περιορίζοντας τις συνολικές εκπτώσεις των προμηθευτών κατά 30% και μεταφέροντας αντίστοιχα το όφελος στον καταναλωτή και αφορούν προϊόντα ευρείας χρήσης όπως καθαριστικά σπιτιού, οδοντόκρεμες, αφρόλουτρα, σαμπουάν, βρεφικές πάνες και οπωροκηπευτικά.
Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι στόχος είναι να διορθώσουμε κατεστημένες στρεβλές εμπορικές πρακτικές και έκανε λόγο για μία διαρκή μάχη υπέρ του καταναλωτή στην οποία αξιοποιούνται  εργαλεία πολιτικής «μέχρι να καταλάβουν όλοι και ειδικά οι πολυεθνικές, ότι η Ελλάδα δεν είναι μπανανία και ο πληθωρισμός της απληστίας δεν μπορεί να είναι ανεκτός».
Η εξειδίκευση των μέτρων θα γίνει στην συνέχεια  από τον υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα.