Διαψεύδει η κυβέρνηση τα περί πρότασης Μητσοτάκη για υπουργοποίηση Κασσελάκη – Τι απαντούν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

Διαψεύδει η κυβέρνηση τα περί πρότασης από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στον νυν Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη να αναλάβει χαρτοφυλάκιο στην πρώτη κυβέρνηση μετά την εκλογική νίκη του 2019, όπως αναφέρει ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ , Μανώλης Καπνισάκης σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί, όπως προαναγγέλλεται, στην εφημερίδα Documento.

 

Η πρόταση φέρεται να έχει γίνει μέσω του πρώην υφυπουργού, Αντώνη Διαματάρη, ο οποίος επίσης το διαψεύδει με ανάρτησή του.

“Στερείται σοβαρότητας αυτή η είδηση”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στον ρ/σ Σκάι, ο οποίος πρόσθεσε ότι “αυτό που λέει ο κ. Καπνισάκης δεν έχει ούτε καν μια επαφή με την πραγματικότητα και είναι αποκύημα της φαντασίας του κ. Καπνισάκη και του κ. Κασσελάκη”.

Από την πλευρά του ο κ. Αντώνης Διαματάρης αναφέρει σε ανάρτησή του ότι “τo δημοσίευμα της εφημερίδας Documento (έκδοση 6ης-7ης Ιανουαρίου 2024) ότι δήθεν εγώ πρότεινα στον κ. Στέφανο Κασσελάκη εκ μέρους του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη θέση υπουργού μετά τις εκλογές του 2019 και εκείνος αρνήθηκε είναι απολύτως ψευδές.
Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας”.

Αναλυτικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης δήλωσε για το θέμα αυτό στον ρ/σ Σκάι:

“Είναι προϊόν επιστημονικής φαντασίας και δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό με τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και ξέρετε, δεν είναι κακό κάποιος να έχει έτσι υπερβολική αυτοπεποίθηση, αλλά όταν αυτό συναντάται με διαρκή αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων και μάλιστα, αφορά τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τότε αυτό δεν θα έλεγα ότι είναι και ιδιαίτερα καλό, συνολικά.
Είναι προβληματικό. Σίγουρα δεν μπορούμε εμείς να λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Και θα σας πω και κάτι, γιατί αντιλαμβάνεται ο κόσμος πόσο στερείται σοβαρότητας αυτή η είδηση, αλλά και γιατί πρέπει αυτά που λέμε να υπαγορεύονται από την κοινή λογική. Θέλει να μας πει, λοιπόν, ο κύριος Καπνισάκης και ο κύριος Κασσελάκης κατ’ επέκταση -γιατί φαντάζομαι αυτό δεν ειπώθηκε χωρίς τη συναίνεση του κυρίου Κασσελάκη- ότι ο κύριος Μητσοτάκης, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Πρωθυπουργός της χώρας, πρότεινε ένα υπουργείο άνευ περιγραφής, δηλαδή ένα οποιοδήποτε υπουργείο, άνευ συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου σε έναν άνθρωπο, ο οποίος, ήταν ένας από τους πολλούς υποστηρικτές του, με βάση την αρθρογραφία που υπήρχε τότε. Δηλαδή, ήρθε ο νέος τότε Πρωθυπουργός και είπε, μέσω τρίτου, σε έναν άνθρωπο ο οποίος έγραφε άρθρα υπέρ του ―αυτό ισχυρίζεται ο κύριος Καπνισάκης― να πάρει ένα οποιοδήποτε υπουργείο”.

“Όπως αντιλαμβάνεσθε ό,τι λέω ισχύει και προφανώς, δεν το λέω μόνο επειδή με το που το άκουσα, το θεώρησα μια πληροφορία η οποία στερείται σοβαρότητας, αλλά προφανώς, σας το λέω με πλήρη γνώση αυτών που λέω. Αυτό το οποίο λέει ο κύριος Καπνισάκης δεν έχει καμία, ούτε καν επαφή με την πραγματικότητα, δεν είναι δηλαδή μία αλλοίωση της πραγματικότητας ή μία παραποίησή της. Είναι προϊόν επιστημονικής φαντασίας, αποκύημα της φαντασίας του κυρίου Κασσελάκη και του κυρίου Καπνισάκη”, πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση  και πηγές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες διερωτώνται:  «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι έχει σωστή ενημέρωση από τον Προϊστάμενο του;»

«Επειδή μιλά αβίαστα για ‘fake news’ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι έχει σωστή ενημέρωση από τον Προϊσταμενό του; Ο κ. Μαρινάκης επιχειρεί να εμφανίσει τον κ. Κασσελάκη ως ‘αρθρογράφο υποστηρικτή’ του κ. Μητσοτάκη. Μάλλον αγνοεί ότι ο τελευταίος είχε ζητήσει προσωπικά τη βοήθεια του κ. Κασσελάκη για οικογενειακά του ζητήματα, εκφράζοντάς του επανειλημμένως την εκτίμησή του. Επίσης, αν ο κ. Μαρινάκης δεν έχει ενημέρωση από τον Προϊστάμενό του σχετικά με το ποιο ήταν το προτεινόμενο Υπουργείο πριν από τις εκλογές του 2019, ας ενημερωθεί από τον κ. Διαματάρη».

Οι ίδιες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή διάψευση του κ. Διαματάρη μέσω ανάρτησης του στο «Χ», αναφέρουν: «ο κ. Διαματάρης ουσιαστικά διατείνεται ότι η πρόταση για την ανάληψη υπουργείου από τον κ. Κασσελάκη έγινε με δική του πρωτοβουλία και χωρίς την έγκριση του κ. Μητσοτάκη. Βολική απάντηση και υπεκφυγή, η οποία γίνεται ακόμη πιο βολική με την αναφορά ότι η πρόταση έγινε ‘μετά τις εθνικές εκλογές’… Η αλήθεια είναι ότι έγινε προ των εκλογών του 2019, όπως ακριβώς το ανέφερε ο διευθυντής του γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας…».