Μίνι ανασχηματισμός Μητσοτάκη: Χρυσοχοΐδης στο Προστασίας του Πολίτη, Γεωργιάδης στο Υγείας, Μιχαηλίδου στο Εργασίας

Τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα που φέρνει ο ανασχηματισμός ανακοινώνει αυτήν την ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά το νέο έτος κάνοντας κάποιες διορθωτικές κινήσεις, με επιμέρους αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναλαμβάνει (για πέμπτη φορά στην πολιτική του καριέρα) υπουργός Προστασίας του Πολίτη στη θέση του Γιάννη Οικονόμου. Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ο Ανδρέας Νικολακόπουλος, βουλευτής Ηλείας, στη θέση του Κώστα Κατσαφάδου.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μετακινείται στο υπουργείο Υγείας, στη θέση Χρυσοχοΐδη. Το υπ. Εργασίας αναλαμβάνει η Δόμνα Μιχαηλίδου, ενώ στο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, υφυπουργός θα είναι η Ιωάννα Λυτρίβη.

Θέση στο κυβερνητικό σχήμα ως υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αναμένεται να αναλάβει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Δείτε τις ανακοινώσεις του Παύλου Μαρινάκη για τον μίνι-ανασχηματισμό:

Η ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου και ώρα 18.00.