Κυβερνητικές πηγές για τη νέα παρέμβαση Σαμαρά στην τροπολογία Καιρίδη: «Περαιτέρω ανάλυση είναι περιττή»

Στη νέα παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά για την τροπολογία του υπ. Μετανάστευσης για που δίνει τη δυνατότητα σε παράνομους μετανάστες που αποδεδειγμένα έχουν μέχρι τις 31/11/2023 ζήσει στη χώρα μας τουλάχιστον μια τριετία, να εργαστούν νόμιμα, απαντούν κυβερνητικές πηγές.

Νωρίτερα συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού επανήλθαν στο θέμα, αλλά αντί σχολίου παρέθεσαν την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στους πολιτικούς συντάκτες, πριν από τρείς μήνες, στις 29 Σεπτεμβρίου 2023, στην οποία ο κ. Μαρινάκης υποστήριζε ότι δεν θα γίνουν ελληνοποιήσεις.

Τι απαντούν οι κυβερνητικές πηγές

«Η ρύθμιση έχει επαρκώς αναλυθεί. Η διαφορά μεταξύ εφάπαξ συγκεκριμένου αριθμού αδειών διαμονής για εργασία υπό τον όρο της ανάκλησης και ελληνοποιήσεων είναι τόσο προφανής που περαιτέρω ανάλυση είναι περιττή», τονίζουν σε απάντησή τους κυβερνητικές πηγές.

Τι υποστήριξαν νωρίτερα οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά :

«Αντί οποιουδήποτε άλλου σχολίου, παρατίθεται, επί λέξει, η ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στους πολιτικούς συντάκτες, πριν από τρεις μήνες, στις 29 Σεπτεμβρίου 2023:

(Δημοσιογράφος): Το ερώτημά μου αφορά τις ελληνοποιήσεις μεταναστών. Υπήρξε μια σύγχυση με κάποιες δηλώσεις που έκανε ο κ. Καιρίδης. Τι ισχύει; Το διαψεύσατε, από ό,τι είδα χθες. Θα ήθελα και εδώ μια επίσημη απάντηση. Και δεύτερον, αν εξακολουθεί ο κ. Καιρίδης να έχει την εμπιστοσύνη της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού.

Π. Μαρινάκης (κυβερνητικός εκπρόσωπος): Ευχαριστώ για το ερώτημα. Να το πούμε και από την επίσημη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εδώ στη Θεσσαλονίκη. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση της Κυβέρνησης για ελληνοποιήσεις ή νομιμοποιήσεις. Γιατί υπήρξε και μια παρανόηση πάλι, ελπίζω όχι κακοπροαίρετη, από κάποια ΜΜΕ. Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση, κανένα τέτοιο σχέδιο και κανένας τέτοιος ευρύτερος σχεδιασμός από την Κυβέρνηση».