ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: «Το Συνέδριο πρέπει να γίνει στην ώρα του» είπε ο Κασσελάκης - «Ούτε 3.000 δεν αποχώρησαν»

Ενέσεις ηθικού έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδριάζει στον απόηχο της σύστασης νέας κοινοβουλευτικής ομάδας των 11 που αποχώρησαν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άνοιξε τις εργασίες της ΠΓ χαρακτηρίζοντας την σημερινή συνεδρίαση περισσότερο ως ανοιχτή συζήτηση ενός άτυπου πολιτικού κέντρου, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν προσωπικές συναντήσεις με τα μέλη για τις χρεώσεις τους.

«Το Συνέδριο πρέπει να γίνει στην ώρα του», ανέφερε στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ εισηγήθηκε να προχωρήσει η υλοποίηση των περιφερειακών συνεδρίων, όπως και η συγκρότηση των ομάδων εργασίας, καθώς και ο σχεδιασμός της διπλής καμπάνιας για τη στέγαση και την ακρίβεια.

«Οι αποχωρήσεις δεν θα φτάσουν ούτε τα 3.000 μέλη. Από την ροή των παραιτήσεων κρίνουμε ότι δύσκολα θα ξεπεραστεί αυτός ο αριθμός, ενώ στις Νομαρχιακές Επιτροπές φαίνεται ότι στην συντριπτική πλειονότητά τους δεν υπάρχουν ( κατά μέσο όρο) πάνω από 5 αποχωρήσεις. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που ήταν εξ αρχής αναμενόμενες», ενημέρωσαν η Γραμματέας και ο Αναπληρωτής Γραμματέας του κόμματος.

Από την Κουμουνδούρου διαχέεται ότι το κλίμα από την αίθουσα «Λεωνίδας Κύρκος» όπου συνεδρίασε η ΠΓ ήταν «συντροφικότητα, αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα αποτελεσματικότητα» όπως αποτυπώθηκε στις τοποθετήσεις του προέδρου «ως πρώτου μεταξύ ίσων» και των μελών της ΠΓ.

Όλα αυτά ενώ μόλις χθες οι «11» προχώρησαν στην σύσταση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας με επικεφαλής τον Αλέξη Χαρίτση.