Με πρόλογο Τσίπρα το βιβλίο του επικεφαλής του Podemos

Με πρόλογο του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κυκλοφόρησε το βιβλίο του Γενικού Γραμματέα του Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας Τουριόν με τίτλο «Διεκδικώντας τη Δημοκρατία».

Ο Πρωθυπουργός παρατηρεί ότι «κοντεύει να κλείσει σχεδόν μια δεκαετία από την ιστορική κατάρρευση του 2008 και ένα πράγμα είναι σαφές: η σημερινή Ευρώπη δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κρίση». Καταδικάζει για ακόμη μία φορά τη λιτότητα, λέγοντας ότι δεν έχει απολύτως κανένα αποτέλεσμα, «εκτός αν ο βασικός στόχος είναι η μεγαλύτερη ανισότητα, η κατάργηση του κοινωνικού κράτους, οι μισθοί πείνας, η ανεργία, η φτώχεια και η εξαθλίωση».

Επιπροσθέτως, ο Πρωθυπουργός μιλάει για τα κινήματα κατά των εξοντωτικών πολιτικών. Όπως αναφέρει, «οι φωνές που ξεσηκώθηκαν στις ευρωπαϊκές χώρες ενάντια στη στρατηγική λιτότητας, μέρα με τη μέρα πυκνώνουν και δυναμώνουν». «Σήμερα», συμπληρώνει, «ακούγονται σαν μια δυνατή φωνή που εκφράζει την τεράστια πλειοψηφία της κοινωνίας, το 99%, και ζητά αλλαγή, επιτέλους, στην Ευρώπη».

«Αυτό το μεγάλο και πολύμορφο κίνημα έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια, μια μοναδική δυναμική, που πριν από την κρίση θα ήταν αδιανόητο. Στην Ελλάδα κέρδισε τις εκλογές απέναντι σε ολόκληρο το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο. Στην Ισπανία ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο», προσθέτει ο κ. Τσίπρας στον πρόλογό του που φέρει τον τίτλο «Έφτασε η στιγμή να αλλάξουμε τον κόσμο».

«Είµαστε το 99% της κοινωνίας. Έχουµε την αλήθεια, το δίκαιο και τη δηµοκρατία µε το µέρος µας. Και έχουµε ήδη ξεκινήσει την επιτάχυνση της Ιστορίας. Θα τα καταφέρουµε. Μπορούµε», καταλήγει ο Πρωθυπουργός.