Παππάς για αποχωρήσαντες: «Δεν αναγνώρισαν τον Κασσελάκη» – Αιχμές για Τσακαλώτο-Κατρούγκαλο

Την άποψη ότι οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν μια επιλογή «που δεν σέβεται την έκφραση των δημοκρατικών πολιτών» εξέφρασε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο OPEN.

Μια ημέρα μετά την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου και την ανεξαρτητοποίηση εννέα βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι «το 2012, όταν αποχώρησαν 25 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ, δεν έφτιαξαν άλλη Κοινοβουλευτική Ομάδα», ενώ ερωτηθείς για το αν πρόκειται περί αποστασίας απάντησε:

«Αποστασία είναι μια έννοια πολύ φορτισμένη ιστορικά. Εχουν πάρει απόσταση από τη λαϊκή εντολή η οποία τους εξέλεξε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και από τη δημοκρατική επιλογή του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ».

 

Ο πρώην υπουργός επεσήμανε ότι «την ίδια νύχτα της εκλογής Κασσελάκη, άκουσα τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, να μιλάει για ήττα της Αριστεράς», ενώ εκτίμησε ότι τα στελέχη που αποχώρησαν «κάνουν μια επιλογή η οποία δεν σέβεται την έκφραση των δημοκρατικών πολιτών».

«Το έντιμο θα ήταν να πουν, πριν τις εσωκομματικές εκλογές, ότι “αν βγει ο Κασσελάκης, εγώ θα φύγω”», προσέθεσε, εκφράζοντας την άποψη ότι τα εν λόγω στελέχη «δεν αναγνώρισαν τον νεοκλεγέντα πρόεδρο».

Τέλος, έκανε έκκληση, όπως είπε, «να σταματήσουν να ασχολούνται με τον ΣΥΡΙΖΑ να ασχοληθούν με το δικό τους κόμμα» και διερωτήθηκε: «Θα πουν ότι καλώς ο Τσακαλώτος έβαλε τις φορολογίες που έβαλε; Θα πουν ότι καλώς παρουσίασε τα παράλληλα νομίσματα; Θα πουν ότι καλώς ο Κατρούγκαλος είπε “και λίγα σας βάλαμε”;».