Μητσοτάκης: «Το 41% δεν είναι λευκή επιταγή» - Στον ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται αν ο αρχηγός τους είναι Τραμπ ή Μπέπε Γκρίλο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, όπου προεδρεύει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη θέση του νυν γραμματέα Παύλου Μαρινάκη θα προταθεί σήμερα και τυπικά η βουλευτής και πρώην υφυπουργός Μαρία Συρεγγέλα, η οποία θα είναι η πρώτη γυναίκα γραμματέας του κόμματος της ΝΔ.

«Το κλίμα είναι δικαιολογημένα αισιόδοξο, καθώς είναι η πρώτη συνεδρίασή μας μετά την εκλογική νίκη, αλλά και η πρώτη μετά τη δεύτερη κυβερνητική μας θητεία» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας.

Μητσοτάκης: «Το 41% δεν ισοδυναμεί με λευκή επιταγή, αλλά με αυξημένη ευθύνη»

Μίλησε δε για το ορόσημο των ευρωεκλογών του 2024 και τη συμπλήρωση μισού αιώνα από την ίδρυση της ΝΔ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Στην πρώτη τετραετία εστιάσαμε στην επούλωση των πληγών μετά την καταστροφική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το έργο μας πλέον είναι δυσκολότερο. Στην καινούργια περίοδο το στοίχημα είναι να εντοπίσουμε και ξεριζώσουμε τις αιτίες των κρίσεων» είπε.

«Όπλο μας οι τολμηρές μεταρρυθμίσεις με γενναίες τομές και πολυδιάστατες παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «έχουμε την πολιτική βούληση και το σθένος να προχωρήσουμε, αλλά κυρίως την αυξημένη αποδοχή των πολιτών, όπως καταγράφηκε στις δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις».

«Το 41% δεν ισοδυναμεί με λευκή επιταγή, αλλά με αυξημένη ευθύνη. Ούτε άλλοθι για λάθη» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «το πολιτικό κοντέρ μηδενίστηκε στις εκλογές», τονίζοντας ότι «ο λόγος μας πρέπει να είναι σαφής, ουσιαστικός, αλλά κυρίως μετρημένος».

Μητσοτάκης: Βασικός μας αντίπαλος η ακρίβεια, δεν είμαστε Μπανανία

Βασικός μας αντίπαλος είναι η ακρίβεια υπογράμμισε ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι μπανανία και πως θα αυξηθούν οι έλεγχοι.

Αναφέρθηκε στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, κυρίως υπέρ των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, καθώς και στο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, ύψους 352 εκατ. ευρώ, για 2,3 εκατ. δικαιούχους, που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα αλλά και στα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ έχουν ήδη υλοποιηθεί σε ποσοστό 50%.

Προανήγγειλε επίσης ότι σύντομα θα έρθει στη Βουλή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των πλημμυρών, που θα «ενσωματώνει» τα διδάγματα από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλία.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η Ελλάδα συνεχίζει να θωρακίζεται αμυντικά «συνεχίζουμε να υποδεχόμαστε Rafale», όπως είπε ενώ επεσήμανε πως η κυβέρνηση έκανε ενέργειες εντός της ΕΕ, προκειμένου να αυξηθούν οι πόροι για το μεταναστευτικό.

Αναφερόμενος στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα, ωστόσο θα πρέπει να σέβεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και να διαχωρίσει την τρομοκρατική δράση της Χαμάς από τον παλαιστινιακό λαό. Δεν παρέλειψε να πει ότι ανησυχεί για τις συνεχιζόμενες απώλειες αμάχων στη Γάζα και ζήτησε να υπάρξουν καταπαύσεις πυρός και άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων.

Μητσοτάκης: Στον ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται αν ο αρχηγός τους είναι Τραμπ ή μπέπε γκρίλο

Σχολιάζοντας την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «τσακώνονται αν ο αρχηγός τους είναι Τραμπ ή Μπέπε Γκρίλο», ενώ έκανε λόγο για… μαξιλαροπόλεμο, σχολιάζοντας τις αντιπαραθέσεις ως προς το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ.

«Είμαι υπερήφανος που είμαι πρόεδρος του πιο ισχυρού κεντροδεξιού κόμματος της Ευρώπης. Όσο είμαστε ενωμένοι στη ΝΔ δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια ζήτησε από τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής να χειροκροτήσουν τον απερχόμενο γραμματέα του κόμματος, Παύλο Μαρινάκη, τον οποίο συνεχάρη για την δουλειά του. Στη συνέχεια εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην νέα γραμματέα της ΝΔ δηλώνοντας υπερήφανος που στα 50 χρόνια που υπάρχει το κόμμα, είναι η πρώτη γυναίκα στη θέση αυτή.

Μητσοτάκης: Έλα… Συρεγγέλα αλλά μην έρθεις με φόρα

«Έλα Συρεγγέλα αλλά μην έρθεις με φόρα, αυτό δεν βγήκε σε καλό» είπε αστειευόμενος ο κ. Μητσοτάκης με προφανή αναφορά στην περίφημη φράση της Πόπης Τσαπανίδου στον Αλέξη Τσίπρα.