Τσακαλώτος: Καλύτερο να υπηρετεί κάνεις το «ντάρμα» του, παρά το καθήκον κάποιου άλλου

Την επιστολή που θα κατέθετε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής για την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αν δεν είχε προηγηθεί η επιστολή Φάμελλου με την οποία τον έθετε έτσι κι αλλιώς εκτός Κ.Ο. του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δημοσιοποίησε η πλευρά του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

 

«Όπως διαβάζουμε στο Bhagavad-Gita είναι καλύτερο να υπηρετεί κάνεις το δικό του καθήκον (dharma), έστω κι ατελώς, παρά το καθήκον κάποιου άλλου, έστω και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Τσακαλώτος.

Σημειώνεται ότι η Μπαγκαβάτ Γκίτα, ή Μπαγκαβαντγκίτα, που σημαίνει «Το Θείο Τραγούδι», την οποία επικαλείται το πρώην πλέον στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ιερά κείμενα του Ινδουϊσμού.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του πρώην υπουργού Οικονομικών, με δεδομένο ότι η επιστολή Φάμελλου προηγήθηκε, η διαδικασία επίσημης κατάθεσης της επιστολής αυτής θα ήταν εκ του περισσού.

Αυτό σημαίνει ότι στην Ολομέλεια θα αναγνωσθεί μόνο η επιστολή του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπως και η Πέτη Πέρκα, θα αποτελούν πλέον ανεξάρτητους βουλευτές.

Ολόκληρη η επιστολή

«Αγαπητέ Πρόεδρε,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω για την απόφασή μου να αποχωρήσω από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Όπως διαβάζουμε στο Bhagavad-Gita είναι καλύτερο να υπηρετεί κάνεις το δικό του καθήκον (dharma), έστω κι ατελώς, παρά το καθήκον κάποιου άλλου, έστω και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να υπηρετήσω την υπόθεση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς εκτός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με εκτίμηση, 

Ευκλείδης Τσακαλώτος»