«Όχι» στην πρόταση Κασσελάκη για δημοψήφισμα από Παππά, Γεροβασίλη, Θεοχαρόπουλο, Ξενογιαννακοπούλου

Απέναντι στην απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για τις διαγραφές των 4 (Σκουρλέτη, Τζουμάκα, Φίλη, Βίτσα) θα σταθούν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Νίκος Παππάς, Όλγα Γεροβασίλη, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ζήτησαν από τον Στέφανο Κασσελάκη να αποσύρει την πρότασή του για δημοψήφισμα με το επιχείρημα ότι δημιουργεί διαλυτικές διαδικασίες στο κόμμα. Τονίζουν μάλιστα ότι δεν θα την στηρίξουν. Παράλληλα τα ίδια στελέχη λένε ότι δεν υπάρχει ενόχληση του Αλέξη Τσίπρα παρά μόνο ανησυχία για τις εξελίξεις.

Ο κ. Τσίπρας ο οποίος είναι άγνωστο ακόμα αν θα παραστεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις αποχωρήσεις κορυφαίων στελεχών όπως ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Την ίδια ώρα το ενδεχόμενο της κατάθεσης πρότασης μομφής κατά του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη συζητούν στελέχη του κόμματος που συνεδριάζουν αυτές τις ώρες σύμφωνα με όσα μεταδίδει το newsit.gr.

Επίσης, εκτός από την πρόταση μομφής εξετάζεται και κάτι άλλο: Πριν ξεκινήσει η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο (11/11), να τεθεί από τα στελέχη αυτά το ερώτημα αν μπορεί να υπάρξει διαγραφή μέσω δημοψηφισμάτων θεωρώντας ότι θα χάσει ο Πρόεδρος την ψηφοφορία αυτή.