Ερντογάν: Η Τουρκία είναι έτοιμη να περιθάλψει Παλαιστινίους

Η Τουρκία έχει κάνει τις απαραίτητες προετοιμασίες για να υποδεχθεί στα νοσοκομεία της Παλαιστίνιους τραυματίες, καθώς και ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, δήλωσε την Παρασκευή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την επίσκεψή του στο Ουζμπεκιστάν, ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία θα καταβάλλει προσπάθειες για να αυξήσει την πίεση στο Ισραήλ ώστε να διασφαλίσει ότι οι τραυματισμένοι Παλαιστίνιοι θα μπορέσουν να απομακρυνθούν από τη Γάζα.

Ανθρωπιστική βοήθεια
Παράλληλα, όπως ανέφερε, η Τουρκία συζήτησε με τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με τις δυνατότητες διέλευσης, καθημερινά, 500 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια προς τον παλαιστινιακό θύλακο, κατά την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν στην Αγκυρα τη Δευτέρα.

Πρόσθεσε πως ο Μπλίνκεν ανταποκρίθηκε θετικά σε ενδεχόμενη αύξηση της βοήθειας προς τη Γάζα κατά τις επαφές του με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι πρόκειται να προχωρήσει σε ενέργειες για την παροχή ασθενοφόρων, τροφίμων, νερού και φαρμάκων στη Γάζα σε συνεργασία με άλλες χώρες.

Πηγή: Reuters