Σπαρτιάτες: Αρση ασυλίας με 285 «ναι» στη Βουλή

«Πράσινο φως» για την άρση της ασυλίας των 11 βουλευτών του κόμματος Σπαρτιάτες έδωσε με 285 ψήφους υπέρ η Ολομέλεια της Βουλής, σχετικά με τις καταγγελίες του Βασίλη Στίγκα περί συσχέτισης με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Αναλυτικά, πρόκειται για τους: 1) Αθανάσιο Χαλκιά, 2) Χαράλαμπο Κατσιβαρδά, 3) Γεώργιο Μανούσο, 4) Αλέξανδρο Ζερβέα, 5) Ιωάννη Δημητροκάλλη, 6) Διονύσιο Βαλτογιάννη, 7) Γεώργιο Ασπιώτη, 8) Μιχαήλ Γαυγιωτάκη, 9) Ιωάννη Κόντη, 10) Πέτρο Δημητριάδη και 11) Κωνσταντίνο Φλώρο.

Το «παρών» στην ψηφοφορία έδωσαν 286 βουλευτές, εκ των οποίων, υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 285 βουλευτές και κατά ένας. Από τους 285 που ψήφισαν για την άρση ασυλίας του ανεξάρτητου, πλέον, βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου, υπέρ τάχθηκαν 284 βουλευτές, ενώ ένας τάχθηκε κατά.

Την άρση ασυλίας τους ζήτησαν νωρίτερα και οι 11 βουλευτές που πήραν τον λόγο, για να λάμψει, όπως είπαν, όλη η αλήθεια, απορρίπτοντας τις κατηγορίες για χειραγώγησή τους από τον Ηλία Κασιδιάρη.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής είχε αποφασίσει και εισηγηθεί ομόφωνα προς την Ολομέλεια την άρση της ασυλίας τους, κάνοντας δεκτό το σχετικό αίτημα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη.

Η κ. Αδειλίνη, η οποία από καιρό διενεργεί εισαγγελική έρευνα μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής Βασίλη Στίγκα, είχε καλέσει τους έντεκα βουλευτές σε εξηγήσεις για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, καθώς τους αποδίδει καθοδήγηση από τον έγκλειστο της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Στίγκας: «Διαμοιράζουν ήδη τα ιμάτια των Σπαρτιατών»

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, που δεν περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο, απέδωσε τη δίωξη των βουλευτών σε «κινήσεις εντυπωσιασμού για να ρίξουν στην αρένα των Μέσων Ενημέρωσης λίγο αίμα» και απέρριψε τις κατηγορίες περί χειραγώγησης των βουλευτών του από τον Ηλία Κασιδιάρη.

Οι δηλώσεις του κ. Στίγκα περί «εξωκοινοβουλευτικών κέντρων που λειτουργούν με όρους “Greek mafia”» και καθοδηγούν τους βουλευτές του, ήταν η αφορμή να ξεκινήσει η έρευνα από τη δικαιοσύνη και περιλαμβάνονταν στο πρακτικό που εστάλη στη Βουλή μαζί με το αίτημα για άρση ασυλίας.

Ο κ. Στίγκας κατηγόρησε Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Μέσα Ενημέρωσης ότι «διαμοιράζουν ήδη τα ιμάτια των Σπαρτιατών» και πρόσθεσε ότι σε καμία περίπτωση ο ίδιος δεν θα μπορούσε να γίνει αχυράνθρωπος κανενός.

«Θέμα καθοδήγησης σε εμένα προσωπικά δεν υπήρξε ποτέ. Τουλάχιστον εγώ δεν μοιάζω με κανένα αρχηγό κόμματος που πέρασε από τη Βουλή. Ως άνδρας και ως πολιτικός ξέρω πολύ καλά να τιμώ τα πανταλόνια που φορώ. Ποτέ δεν εξαπατήσαμε τον ελληνικό λαό κατ′ εξακολούθηση πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες», τόνισε μεταξύ άλλων.