Κοινός βηματισμός ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για τις υποκλοπές: «Να λάμψει το φως στην υπόθεση»

Σε κοινή γραμμή κατέληξαν ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μετά τη σημερινή συνάντηση των επικεφαλής τους, όπως μετέδωσαν αμφότεροι κύκλοι προσκείμενοι στα δύο κόμματα.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, συναντήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο γραφείο του στη Βουλή με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Στέφανο Κασσελάκη κατόπιν αιτήματος του, για περίπου μία ώρα.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν για την οικονομία, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τα ζητήματα του κράτους δικαίου, της ενίσχυσης των ανεξάρτητων αρχών και τις εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Την προηγούμενη εβδομάδα, όπως γνωρίζετε, συνάντησα τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ανέδειξα με τον πλέον έντονο τρόπο το ζήτημα των επισυνδέσεων. Με τον κ. Ανδρουλάκη συζητήσαμε το θέμα των υποκλοπών και προφανώς είναι θύμα. Από μεριάς μας θα προσπαθήσουμε, θεσμικά και πολιτικά, οι Ανεξάρτητες Αρχές να είναι Ανεξάρτητες. Λειτουργικά και οικονομικά, να μην βασίζονται δηλαδή, οικονομικά στην εκάστοτε κυβέρνηση. Να λάμψει το φως στην υπόθεση που δεν μπορεί να κρυφτεί. Αφορά όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τη συνάντησή του με τον Νίκο Ανδρούλακη.

Ο κ. Ανδρουλάκης ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την επικείμενη κατάθεση εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αιτήματος σύστασης προανακριτικής επιτροπής για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Οι κ. κ. Ανδρουλάκης και Κασσελάκης συμφώνησαν να υπάρξει συνεννόηση προκειμένου να πέσει άπλετο φως τόσο στην τραγωδία των Τεμπών όσο και στην υπόθεση των υποκλοπών.