Υβριστικές αναρτήσεις από τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο Σκουρλέτης

Έρευνα για διαδικτυακούς λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης που τον στοχοποιούν ζήτησε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το protothema.gr, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε στις Αρχές δημοσιεύσεις συγκεκριμένων λογαριασμών στα social media οι οποίες, όπως ανέφερε, τον εξυβρίζουν και τον στοχοποιούν και ζήτησε, σε περίπτωση που προκύπτουν αδικήματα από τα όσα αναγράφονται, να ελεγχθούν οι διαχειριστές τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Σκουρλέτης, στην καταγγελία του στράφηκε κατά αγνώστων χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα που ενδεχομένως κρύβονται πίσω από τους λογαριασμούς αυτούς.

Μετά την παρουσία του στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο κ. Σκουρλέτης έκανε μία δημοσίευση στο Facebook στην οποία ανέφερε τα εξής: «Η Δημοκρατία στη χώρα μας υποσκάπτεται και καταρρακώνεται από το σκάνδαλο των υποκλοπών. Ένα θρασύτατο σύστημα παράνομης παρακολούθησης με ευθύνη του πρωθυπουργού έχει εγκατασταθεί στο Μαξίμου εδώ και χρόνια. Οι Ανεξάρτητες Αρχές και τα μέλη τους στοχοποιούνται και μαζί πλήττεται το κράτος δικαίου. Η χώρα διασύρεται διεθνώς ως προς την ποιότητα της δημοκρατίας και της λειτουργίας των θεσμών. Σε αυτό το νοσηρό περιβάλλον, ψεύτικοι λογαριασμοί στο διαδίκτυο στοχοποιούν, λασπολογούν και σπέρνουν μίσος και τοξικότητα υπονομεύοντας και απαξιώνοντας το περιεχόμενο του δημοσίου διαλόγου. Απέναντι σε αυτή την ζοφερή πραγματικότητα οι δημοκρατικοί πολίτες και οι δημοκρατικές δυνάμεις έχουν υποχρέωση να αντισταθούν και να υπερασπιστούν το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία».

skourletis-dilosi

Τι προηγήθηκε

Όπως έλεγαν από χθες πήγες από το περιβάλλον Σκουρλέτη ο πρωήν γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ έχει στοχοποιηθεί από τρολς του Διαδικτύου τους τελευταίους μήνες.

Σημειωτέον ότι οι αποκαλύψεις του κ. Σκουρλέτη, ο οποίος μίλησε για «παράκεντρα» και «υπόγεια με στημένο μηχανισμό» δεν αφορούν μόνο στις τελευταίες εσωκομματικές εξελίξεις και τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς σε ενυπόγραφα δημοσιεύματα που αποκάλυπταν τη δράση συγκεκριμένων λογαριασμών στα κοινωνικά δίκτυα σε βάθος τουλάχιστον τριετίας, με αποκορύφωμα τη διαδοχή στον ΣΥΡΙΖΑ και την ακραία επίθεση εναντίον του.

Της επίσκεψης του Πάνου Σκουρλέτη στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχαν προηγηθεί δύο αναρτήσει μέσα σε λίγες ώρες από το τρολ «Πεν Νταλαούρα» στις οποίες αφενός τον είχε στοχοποιήσει ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης σε βάρος της και αφετέρου του είχε απευθύνει έμμεσες απειλές με τη φράση «Και τώρα οι δυο μας και πάλι τρελό αγόρι».

Οι αναρτήσεις της «Πεν Νταλαούρα» για τον Πάνο Σκουρλέτη:

ntalaoura-skourletis

Ακολούθησε μια προσπάθεια χάραξης γραμμής άμυνας ενόψει της αποκάλυψης της πραγματικής ταυτότητας των ανθρώπων που λειτουργούν τον λογαριασμό «Πεν Νταλαούρα» από τον ίδιο και τα μέλη της ομάδας του.

Με την ανάρτηση, η «Πεν Νταλαούρα» υπαινίσσεται ότι δεν είναι ένας άνθρωπος, αλλά μία ομάδα – μιας και κάνει λόγο για «χειριστή/ες» του λογαριασμού, ενώ δηλώνει «εν γνώσει των συνεπειών του νόμου» – παρότι παραμένει επισήμως ανώνυμος – ότι ουδέποτε υπήρξε επαφή με Τσίπρα ή Πολάκη, όπως και ότι δεν έχει λάβει κάποια αμοιβή από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και από κάποιον άλλο φορέα ή Οργάνωση.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Δημόσια Δήλωση
Εγώ, η/ο χειριστής/ες του λογαριασμού, δηλώνουμε δημόσια κ γνωρίζοντας τις συνέπειες του νόμου για ψεύδη δήλωση ότι:

1) Ουδέποτε υπήρξε επαφή με τον κύριο @atsipras
2) Ουδέποτε υπήρξε επαφή με τον @pavpol2222
3) Ουδέποτε ελήφθη καμμία απολύτως αμοιβή χρηματική ή άλλου τύπου από τον @syriza_gr
4) Ουδέποτε ελήφθη κάποια αμοιβή από ΜΚΟ ή άλλο φορέα οργάνωση κτλ
5) Ουδέποτε υπήρξε κανενός είδους συνεργασία με χειριστή-δημοσιογράφο-δικηγόρο-ηθοποιό κτλ όπως ψευδώς έχει αναφερθεί στο μέτρο που μας αφορά.
6) Ο Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε πριν μέρες στον ΑΝΤ1: «Κάποιοι δούλεψαν υπόγεια με στημένο μηχανισμό. Είναι παρακέντρα γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα, όμως δεν γνωρίζω αν αυτό έγινε για να φύγουμε εμείς και να επιστρέψει ο Τσίπρας στο κόμμα». Όπως γίνεται αντιληπτό, σύμφωνα με όσα δημόσια αναφέρω παραπάνω, δεν γνωρίζω αν αυτά που λέει ο κύριος Σκουρλέτης είναι αληθή ή όχι, σε κάθε περίπτωση όμως δεν αφορούν στον λογαριασμό Πεν Νταλαούρα. Το βάρος της απόδειξης για το ποιους αφορά κ το εάν είναι αληθή ή όχι, βαραίνει τον κ.Σκουρλέτη κ θα έπρεπε, κατά την άποψη μας, να τα έχει ήδη δώσει στη δημοσιότητα.
7) Ο λογαριασμός δημιουργήθηκε πριν 19 μήνες, επειδή εμπνεύστηκε από τον ηγέτη Αλέξη Τσίπρα κ τον αγώνα του, τάχθηκε ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ κ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ στο πλευρό του. Το ίδιο ακριβώς συνέβη κ με τον νέο Πρόεδρο κύριο @skasselakis.
8) Ναι, ο λογαριασμός ασκεί σφοδρή πολιτική κριτική, δεν ήξερα ότι απαγορεύεται πλέον. Πάντως, όταν οι κύριοι Σκουρλέτης, Φίλης, Βίτσας κτλ δέχονταν επιθέσεις, ο λογαριασμός ήταν εδώ κ τους στήριζε, τότε δεν ήταν τρολ προφανώς γιατί τους «εξυπηρετούσε».
9) Όταν έλεγαν τον Αλέξη Τσίπρα κοκάκια, ή όταν διέρρεαν ψευδώς ότι ο πατέρας του ήταν Χουντικός ο κύριος Σκουρλέτης δεν πήγε στη ΔΗΕ για να δει ποιοι είναι αυτοί που τα έλεγαν αυτά. Όταν δέχονταν σεξιστικές, ομοφοβικές ή άλλου τύπου επιθέσεις-δολοφονία χαρακτήρα ο Αλέξης Τσίπρας ή ακόμη κ σήμερα ο νέος Πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης ή άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κ πάλι δεν πήγε στη ΔΗΕ.
10) Δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως επαφή ή συνδιαλλαγή με τον νέο Πρόεδρο κύριο Στέφανο Κασσελάκη.
11) Ο λογαριασμός λοιπόν είναι ΚΑΘΑΡΟΣ κ δεν έχει καμία σχέση με όλα όσα δημόσια του αποδίδονται.
12) Η ΝΔ καλά θα κάνει να θυμάται τι έχουν γράψει οι Υπουργοί της, τα ΜΜΕ της κ τα τρολ της πριν ασκήσει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ.